Producatorul de jucarii Playmobil vrea sa puna un pastor (“care a mers mult prea departe!”) la punct

Un pastor german care a utilizat figurine Playmobil pentru a pune in scena Biblia, l-a iritat pe fabricantul de jucarii, care a si depus o plangere, in care invoca o incalcare a dreptului sau de proprietate.


Timp de doi ani, pastorul protestant Markus Bomhard, din micul oras Steinbach, din Hesse (Germania de Vest), a remodelat, la lumanare, figurine Playmobil de 7.5 cm inaltime, din plastic, pentru a le transforma in apostoli, profeti sau pacatosi obisnuiti.

Proprietarul Playmobil, Geobra Brandstätter, l-a avertizat ca pana la 6 aprilie sa puna capat practicilor sale pentru ca in plus, acesta, a mai creat si un site unde isi expune fotografiile cu micile personaje.

(intrati aici, cat se mai poate: http://klicky-bibel.de/index2.htm )

in raspuns, pastorul, care pretinde ca nu are niciun scop comercial, a schimbat numele site-ului sau

din "playmo-Bibel.de" in "Klicky-Bibel.de" fara a renunta sa-si expuna personajele sale, incepand chiar de la Adam si Eva.

"Aceasta este o re-creatie", spune pastorul pe site-ul sau, punand accentul pe faptul ca lucrarea "serveste intereselor artei si religiei, spre marea bucurie a lui Dumnezeu si a oamenilor" .

Geobra Brandstätter, intr-o declaratie, a spus ca ar fi tolerat unele modificari si transformari, in randul fanilor Playmobil, dar a simtit ca, de aceasta data, pastorul a mers mult prea departe, mai ales cand a

inceput sa topeasca bratele figurinelor, alungindu-le in asa fel incat sa-l reprezinte pe Iisus rastignit.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.