prieteni-pentru-moldova-in-judetul-vaslui

in perioada 24 – 27 septembrie 2009, Episcopia Husilor a primit vizita unei delegatii din partea Fundatiei „Prieteni pentru Moldova“ din Olanda.

Scopul vizitei a fost acela de a evalua activitatile desfasurate in parteneriat cu Episcopia Husilor pe parcursul anului 2009 si de a identifica la nivel local nevoile sociale in vederea dezvoltarii de noi activitati in beneficiul categoriilor defavorizate din judetul Vaslui.


Programul vizitei a fost urmatorul:
– vineri, 25 septembrie, reprezentantii organizatiei au vizitat Complexul Ecleziastic Sf. Ioan din Vaslui, Spitalul de Psihiatrie Murgeni, gradinitele si scolilele din localitatile Floreni si Vadeni – Rai;
– sambata, 26 septembrie, au fost vizitate Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui si Spitalul din orasul Negresti;
– duminica, 27 septembrie, participarea intregii delegatii la Sf. Liturghie oficiata la biserica Sf. Ioan din municipiul Vaslui.

Motivul vizitei in aceste unitati l-a constituit faptul ca spitalele au primit donatii de aparatura medicala pe parcursul acestui an, iar unitatile scolare au primit donatii constand in mobilier, materiale didactice si jucarii pentru copiii de varsta prescolara.

Pe parcursul vizitei, delegatia a purtat o serie de discutii cu reprezentantii institutiilor vizitate, cu beneficiarii programelor sociale si cu echipa Sectorului Social – Filantropic si Misionar, in vederea imbunatatirii interventiei in cadrul programelor sociale.

Tot cu prilejul vizitei, delegatia din Olanda a donat Centrului Eparhial un transport continand urmatoarele bunuri: 50 de scaune si 90 de mese pentru scoala, 9 paturi moderne de spital pentru copii, 10 cutii cu uniforme pentru personalul medical, jucarii pentru copii si 680 de cutii cu imbracaminte, ce vor fi distribuite pe parcursul urmatoarelor saptamani.

Parteneriatul cu membrii acestei organizatii a inceput in anul 2003 la initiativa si cu sprijinul Preasfintitului Parinte Corneliu, Episcopul Husilor, iar colaborarea celor doua institutii s-a concretizat incepand din anul 2003 pana in 2009 prin dotarea spitalelor din judetul Vaslui cu peste 500 de paturi echipate complet, saltele tip relaxa, huse, cearsafuri, plapume, noptiere, vesela de inox, carucioare si cadre triped pentru deplasarea bolnavilor, etc.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.