Patriarhul Kirill indeamna la reunificarea Ciprului

Chiril patriarhul Moscovei si al Intregii Rusii Lacasuri Ortodoxe din Moscova: Patriarhul Kirill indeamna la reunificarea Ciprului
Patriarhul Kirill al Moscovei si al intregii Rusii s-a pronuntat sambata, 22 ianuarie 2011, in favoarea refacerii unitatii si integritatii teritoriale ale Ciprului.
©traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman


„Pozitia Bisericii Ortodoxe Ruse ramane neschimbata, la fel ca si a Rusiei: Cipru este un singur stat. Toate resursele trebuie utilizate pentru a restabili gradul de incredere pe care ambele comunitati l-au avut de secole (comunitatea grecilor si a turcilor – n.r.)”, a declarat patriarhul Kirill reporterilor, dupa ce el si arhiepiscopul de Cipru, Chrysostomos II, au slujit la Catedrala Adormirii Maicii Domnului din Kremlin, precizeaza Interfax.

Exista „destul de multe mijloace” de reunificare a Ciprului si este „deplorabila” incapacitatea comunitatii internationale de a reuni tara, a spus patriarhul.

El a adaugat ca se va ruga „pentru restaurarea dreptatii, pentru ca unitatea si integritatea teritoriala a Ciprului sa fie refacute, pentru ca ambele comunitati: cea a grecilor si cea a turcilor, sa traiasca impreuna in pace si armonie, mentinand bune relatii si pastrandu-si traditiile proprii culturale si religioase.”

„Vom folosi toate resursele disponibile pe aceasta linie”, a spus patriarhul, potrivit sursei citate.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 53/2011

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.