Tuesday 24 august 2010

Afaceri ale “Patriarhiei Kievului” suspectate de… spalare de bani

Lacasuri Ortodoxe: din Moscova
"Patriarhia Kievului" – spalare de bani

?eful serviciului de presa al Bisericii Ortodoxe Ucrainene, Vasili Anisimov, a vorbit depre unele masinatiuni ale lui Filaret Denisenko, seful auto-proclamatei Patriarhii a Kievului.

"Este foarte posibil ca fondurile traficate prin intermediul biroului sau sa fie folosite pentru spalare de bani… Este un loc potrivit pentru diferite fraude", a declarat Anisimov intr-un interviu postat saptamana trecuta, pe site-ul Radonej.

©Traducere si Redactare Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


El a mai spus ca, atunci cand Germania a decis sa ii ajute pe veteranii de la Cernobil cu ajutoare umanitare, acestea au constat din echipamente retrase de la soldatii sovietici. A fost vorba despre mai multe transe cu camioane militare, cizme militare, vase, jachete, lopeti etc

"Comisia parlamentara a celui ce sta alaturi de Filaret, Iaricovski,” a dat cea mai mare parte dintre acestea Patriarhiei Kievului si uniatilor. Unde este Uniunea, unde este Filaret si unde este Cernobilul? – se arata intr-o declaratie preluata de Interfax. Biserica Ortodoxa Ucraineana nu a primit nimic, desi ofera ingrijire pastorala in zona Cernobil si organizatiilor de acolo. Potrivit legii, este interzis sa fie vandute ajutoarele umanitare. Ele pot fi doar distribuite", a atras atentia Anisimov.

Conform acestuia, Uniunea Cernobil din Ucraina, care ii uneste pe veteranii de la Cernobil si are sucursale in toate regiunile, "inca se minueaza de ceea ce a vandut Filaret in afara".

Povestea este conectata si cu o alta alocare de terenuri de lux in satul Pliuti, nu departe de Kiev, pentru constructia unei statiuni destinata copiilor de preoti din Cernobil.

"Filaret si-a construit o casa la tara pentru familia sa, iar fiica sa mai mare, Vera Denisenko, mi-a spus ca, afara de tatal ei, mama (Evghenia) si copiii lor, niciun ins din Cernobil nu a locuit vreodata acolo", a mai spus seful serviciului de presa al bisericii.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 31/2010

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.