Liderii crestini din Japonia povestesc despre amenintarile traite de refugiati in aceasta tara

Lacasuri Ortodoxe: din Tokyo

Un lider crestin japonez a avertizat ca multi candidati la statutul de refugiat in Japonia traiesc sub amenintarea constanta a detentiei si deportarii, iar acest risc se translateaza si asupra rudelor acestora, informeaza Agentia ENI.

©Traducere si redactare Bogdan Roman pentru Lacasuri Ortodoxe®


"Cea mai mare problema o reprezinta detentiile care separa membrii unei aceleiasi familii", a avertizat Naoko Sato, secretar general al Coalitiei Crestine din Tokyo pentru Refugiati si Lucratori Imigranti, la o adunare tinuta in data de 25 iulie 2010, cu refugiatii din capitala japoneza.

"Tatii si mamele sunt separati de copiii lor, pentru unul sau doi ani", a spus Sato la adunarea organizata de catre coalitia protestanta, in stransa colaborare cu Consiliul National Crestin din Japonia.

in 2009, 1.388 persoane au solicitat statut de refugiat in Japonia, dintre care 30 au fost recunoscuti ca refugiati, dupa cum a informat biroul de imigrare al guvernului, in luna februarie.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 28/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.