publicat în: Arhivă

ONG-urile crestine cer Frantei sa puna capat “impunitatii” acordate Statului Israel

Lacasuri Ortodoxe: din Paris/AFP
ONG-urile crestine cer Frantei sa puna capat "impunitatii" acordate Statului Israel

Cinci organizatii franceze crestine, au cerut miercuri, 28 iulie 2010, guvernului francez, sa actioneze pentru a "pune capat impunitatii acordate statului Israel", in materie de drept international, printr-o scrisoare deschisa, transmisa AFP.

©Redactare Andreea Zahariea pentru Lacasuri Ortodoxe®


Cele cinci organizatii, Secours catholique, Cimade, Amis de Sabeel-France, Acat-France si Defap, au solicitat primului-ministru, "o revizuire a obligatiilor internationale ale guvernului francez de a face presiuni pentru(.. ) ca Israelul sa respecte drepturile de baza ale palestinienilor".

"Acestea cer insistent guvernului francez sa actioneze, astfel incat, in materie de incalcare a dreptului international, sa se puna capat impunitatii acordate Statului Israel".

Asociatiile atrag atentia ca au fost "interpelate de catre crestinii palestinieni" pe tema unui ordin militar al guvernului israelian care "permite expulzarea a mii de palestinieni din Cisiordania".

Ele "considera ca respectarea si punerea in aplicare a dreptului international ramane singura modalitate de a ajunge la o pace justa si echitabila in Orientul Mijlociu" si cer "suspendarea acordului de asociere UE-Israel".

*IMPUNITÁTE s. f. nepedepsire a unui infractor, datorita unor imprejurari, stari sau situatii prevazute de lege. (< fr. impunité, lat. impunitas)

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 28/2010