Raspuns al Episcopiei Sloboziei si Calarasilor la articolul”Prefectul Teculescu fluiera

Raspuns al Episcopiei Sloboziei si Calarasilor la articolul"Prefectul Teculescu fluiera in Biserica Consiliului Local Slobozia"

in urma aparitiei articolului de presa intitulat "Prefectul Teculescu fluiera in Biserica Consiliului Local Slobozia", aparut in publicatia Independent din data de 26.04.2010, Episcopia Sloboiziei si Calarasilor informeaza:


"- atribuirea in folosinta gratuita a loturilor de teren catre Episcopia Sloboziei si Calarasilor este in perfecta concordanta cu legea, incadrandu-se in Legea Cultelor, articolul 8, alineatul 1, care stipuleaza urmatoarele:

„Cultele recunoscute sunt persoane juridice de utilitate publica”.

Astfel, proiectul de hotarare initiat de Primarie se incadreaza in normele legalului, acuzatiile privind ilegalitatea acestui act fiind nesustinute legal si de rea-credinta."

Precizam ca articolul in discutie face referire la faptul ca, la inceputul lunii martie 2010, primarul Gabi Ionascu a initiat, la rugamintile presfintitului Vincentiu, un proiect de hotarire ce avea drept obiect atribuirea in folosinta gratuita a unor terenuri pentru construirea de locuinte pentru preoti in zona Pepiniera din Slobozia. Articolul poate fi gasit AICI.


©KSLcatalin publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 15/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.