Turcul care a incercat sa-l asasineze pe Papa Ioan Paul al 2-lea, vrea sa mearga la Fatima in acelasi timp cu Papa Benedict al XVI-lea

Lacasuri Ortodoxe: din Ankara (AFP)
Turcul care a incercat sa-l asasineze pe Papa Ioan Paul al 2-lea, vrea sa mearga la Fatima in acelasi timp cu Papa Benedict al XVI-lea

Mehmet Ali Agca, turcul care a incercat sa-l asasineze pe Papa Ioan Paul al II-lea, a cerut Portugaliei permisiunea sa mearga in Fatima, in acelasi timp cu Papa Benedict al XVI-lea, a declarat astazi, vineri 16 aprilie 2010, avocatul sau.


El a trimis o scrisoare catre Prim-ministrul portughez, Jose Socrates, luna trecuta, cerand permisiunea sa mearga la Fatima pe 13 mai 2010, a declarat avocatul sau, Ali Ozhan.

Guvernul portughez nu a raspuns pana acum acestei solicitari.

Fatima este orassl unde trei copii au raportat ca au vazut aparitii ale Fecioarei Maria, in anul 1917.

Ioan Paul al II-lea a afirmat ca Fecioara de la Fatima i-a salvat viata cand a fost grav ranit de Agca, in ziua de 13 mai 1981, in Piata Sf. Petru din Roma.

Agca a fost eliberat din inchisoarea din Ankara, in ianuarie, dupa aproape 30 de ani de arest in penitenciare din Italia si Turcia, pentru tentativa de omor si alte infractiuni comise in Turcia.

De mai multe ori au fost exprimate indoieli asupra sanatatii sale mintale.

©Andreea-Zahariea publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 13/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.