In urma controverselor aparute pe tema costurilor imense de deplasare,

Lacasuri Ortodoxe: din Londra
In urma controverselor aparute pe tema costurilor imense de deplasare, “EasyJet” vrea sa-l transporte pe Papa, gratuit, in Marea Britanie

Compania aeriena EasyJet a profitat miercuri, 3 februarie 2010, de lansarea unor controverse legate de costul viitoarei vizite a Papei in Regatul Unit, pentru a-si face putina publicitate prin asigurarea transportului gratuit, "in scopul reducerii cheltuielilor de calatorie".


In urma controverselor aparute pe tema costurilor imense de deplasare, “EasyJet” vrea sa-l transporte pe Papa, gratuit, in Marea Britanie

Luni, Papa Benedict al XVI-lea a afirmat ca va face in curand prima sa vizita din acest pontificat in Regatul Unit, denuntand in acelasi timp, intr-un discurs tinut in fata episcopilor catolici din aceasta tara, un proiect de lege britanic prin care se urmareste protejarea homosexualilor impotriva discriminarii.

Comentariile sale au fost criticate in presa de a doua zi, unele plasand discutia asupra contribuabilului britanic care "va trebui sa plateasca 20 milioane de lire sterline (23 milioane euro) pentru aceasta vizita".

EasyJet a si sarit insa, cu aceasta ocazie, oferind Papei "experienta unei calatorii low-cost (pret-scazut), sau chiar gratuit”.

in comunicatul sau, compania asigura ca "Papa se poate inregistra on-line(…), se poate relaxa si se poate bucura de serviciile excelente oferite de personalul prietenos al companiei, si chiar de prioritate la imbarcare, acest lucru permitandu-i sa fie printre primii la bord, cu posibilitatea alegerii locului dorit”.

In urma controverselor aparute pe tema costurilor imense de deplasare, “EasyJet” vrea sa-l transporte pe Papa, gratuit, in Marea Britanie

Compania mentioneaza, in trecere, ca zborurile sale pe ruta Roma – Londra "sunt mult mai putin costisitoare decat cele ale societatilor traditionale, pe care in mod normal Papa le alege".

"Suntem increzatori ca, odata ce veti incerca EasyJet, Sanctitatea Voastra nu veti mai alege vreo alta companie”.

EasyJet a declarat miercuri, 3 februarie 2010, ca asteapta raspunsul Vaticanului la aceasta propunere.

Compania rivala aeriana irlandeza, Ryanair, a transportat-o pe Regina Sofia a Spaniei anul trecut, pe distanta Londra – Santander, dar s-a laudat intr-un anunt intr-un mod care a infuriat public casa regala.

Un purtator de cuvant al EasyJet a declarat pentru AFP, tot miercuri, ca societatea transporta in mod regulat "celebritati, oficiali guvernamentali si chiar membri ai familiei regale "de rang secund”, dar nu le-a putut nominaliza, din motive de confidentialitate.

©ALEX_Daniel Rotariu / redactie Lacasuri Ortodoxe 2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.