Biserica Ortodoxa Rusa este gata sa promoveze drepturile minoritatilor religioase in scoala si in armata

Lacasuri Ortodoxe: din Moscova
Patriarhia Moscovei este gata sa promoveze nevoile minoritatilor religioase in scolile rusesti si in armata.

"Cred ca un preot ortodox ar trebui sa ajute membrii minoritatilor religioase (la scoala si in armata) pentru a gasi drumul catre bisericile si pastorii lor", adeclarat seful Departamentului Sinodal al Bisericii si Societatii, Arhipastorul Vsevolod Chaplin, la o masa rotunda, in Moscova.


Potrivit acestuia, Biserica Ortodoxa Rusa considera ca "oamenii ar trebui sa opteze" si sa nu existe o "impunere obligatorie a ideologiei pentru toti."

El a citat punctul de vedere al egumenului Savva (Molcianov), sef adjunct al Departamentului Sinodal pentru Relatii cu Fortele Armate, care a declarat anterior ca preotii militari ortodocsi i-au ajutat deja pe soldatii de alte confesiuni sa ia legatura cu pastorii lor.

in plus, Parintele Vsevolod a spus ca prezenta organizatiilor religioase minoritare in scoli si in armata ar trebui sa fie conforma cu numarul adeptilor din randul studentilor, soldatilor si ofiterilor. Altfel, nu este important "sa existe actiuni care sa vizeze intregul personal al unitatilor militare si de fapt sa aiba unul sau doi adepti."

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.