Deputatul francez Brard vrea sa stie cine a vrut sa protejeze Scientologia

Lacasuri Ortodoxe: din Paris
Deputatul francez Brard vrea sa stie cine a vrut sa protejeze Scientologia

Deputatul francez Jean-Pierre Brard (PCF) a solicitat astazi, marti 15 septembrie 2009, o ancheta cu scopul aflarii persoanei care se afla cu adevarat in spatele modificarii legislative de interzicere a dizolvarii unui cult pentru inselatorie, afirmand ca aceasta dispozitie a avut ca scop favorizarea Scientologiei.


Amendamentul contestat a intervenit in cadrul unei legi, vrand sa constituie o “simplificare si clarificare a legislatiei si o eficientizare a procedurilor" – votat la 12 mai 2009, la initiativa deputatului UMP, Jean-Luc Warsmann.

"Aceasta scuza este incredibila. De ce s-a respins un text prin care se dizolva structura unor oameni vinovati de frauda? Nu intelegem logica acestui caz. Warsman a decis sa acopere totul. Vreau o ancheta pentru a afla cine a fost in spate", a declarat Brard, care este in acelasi timp si membru al consiliului director al Misiunii Interministeriale pentru Lupta impotriva Sectarismul (Miviludes).

Pentru deputat, aceasta dispozitie legislativa a urmarit in mod clar sa protejeze Biserica Scientologica.

"Nu vad nicio alta explicatie, decat aceasta. De ce sunt salvate structurile vinovate de escrocherie, de la dizolvare. Prin dizolvare, insemna ca structura nu mai exista, ea nu mai avea niciun drept legal de existenta. in plus se confisca tot ce aceasta avea in posesie, fisierele sale, activele sale. Aceasta nu insemna doar o simpla interzicere a activitatii", a mai spus el.

Jean-Pierre Brard sustine deci: "deducem din ceea ce s-a intamplat", ca Biserica Scientologica are "simpatizanti in aparatul de stat."

"Nu discut de infiltrari, nu sunt adeptul teoriei unui complot, ci despre prezenta unor membri in Biserica. Este foarte posibil ca Scientologia sa le ia mintile sau constiintele unor oameni care sunt in aparatul de stat", a incheiat acesta.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.