IPS Nicolae Corneanu: “No comment! Ce-o vrea Dumnezeu!”

Arhiereul iubit IPS Dr. Nicolae Corneanu - Mitropolitul Banatului "Surse de la cel mai inalt nivel din cadrul Mitropoliei Banatului" – anunta publicatia deBanat.ro intr-un articol semnat de Mihai Oancea in urma cu cateva zile – "au confirmat ca Mitropolitul Nicolae Corneanu nu mai are nicio putere, dupa sedinta de vineri a Sfantului Sinod".

Articolul mai facea urmatoarele precizari:

un articol KSLCatalin – Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe


"Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a decis, vineri, ca mitropolitul Banatului, inalt Prea Sfintia Sa Nicolae Corneanu, sa-si piarda dreptul de semnatura. Au fost invocate mai multe probleme de sanatate, dar si unele scandaluri din Arhiepiscopia Timisoara".

Intervievat de publicatia locala independenta amintita mai sus, deBanat.ro, IPS Dr. Nicolae Corneanu a raspuns:

„Stiti cum zic englezii si americanii: No comment. Nu stiu nimic oficial, probabil ca o sa aud ce trebuie auzit. Nu am nicio tulburare, cum vrea Dumnezeu, suntem toti in mana lui”.

Au urmat alte doua declaratii:

Purtatorul de cuvant al Mitropoliei Banatului, preotul Marius Florescu: „Nu avem informatii oficiale, pana nu avem hotararea scrisa sau comunicatul de la Sfantul Sinod nu pot face declaratii. Intr-adevar, pe ordinea de zi a Sinodului a fost trecut un punct la starea de sanatate a Preasfintitului si administrarea Arhiepiscopiei Timisoarei”.

Purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, preotul Constantin Stoica: „Tinand cont de starea de sanatate a iPS Mitropolitul Banatului, Nicolae Corneanu, atributiile administrative au fost incredintate PS Paisie Lugojanu, episcopul vicar al Arhiepiscopiei Timisoara, sub indrumarea si supravegherea IPS Mitropolitul Irineu al Olteniei”. (…) Decizia a fost luata „vizand buna desfasurare a vietii bisericesti in Mitropolia Banatului”.

un articol KSLCatalin – Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe