publicat în: Arhivă

Justitia elena condamna doi calugari si un judecator corupt

Lacasuri Ortodoxe: din Komotini (Grecia)
Instantele elene au condamnat astazi, vineri 9 octombrie 2009, la 15 luni inchisoare cu suspendare un judecator si doi fosti stareti ai unei mari manastiri ortodoxe din Muntele Athos, care a avut la origini un scandal imobiliar.


Condamnarea pentru "incalcarea atributiunilor" judecatoresti si pentru "instigare morala", a fost pronuntata de Tribunalul din Komotini (nord-est).

Judecatorul si calugarii Efrem si Arsenie, care au condus Manastirea Vatoped, una dintre cele mai puternice din Republica semi-autonoma monahala Muntele Athos, au facut apel.

Curtea l-a condamnat pe judecator pentru falsificarea unei hotarari judecatoresti in 2003, prin care s-au atribuit proprietati vaste manastirii, in zona de nord.

La solicitarea mai multor ministri conservatori si, de asemenea, a Printului Charles al Angliei, parintele Efrem a cedat apoi terenul in schimbul unui imobil ce gazduieste birouri profitabile langa Atena.

Aceasta tranzactie, care face in prezent obiectul unei anchete judiciare, a avut ca rezultat pierderea locului de munca, in toamna trecuta, a doi membri ai personalului fostului prim-ministru Costas Caramanlis.