Nobel pentru Obama: un stimulent pentru dezarmare nucleara

Lacasuri Ortodoxe: din Vatican
Nobel pentru Obama: un stimulent pentru dezarmare nucleara

Vaticanul a declarat astazi, vineri 9 octombrie 2009, ca atribuirea Premiului Nobel pentru Pace presedintelui U. S. Barack Obama a fost o incurajare pentru "dezarmare nucleara" si pentru "pace in lume".


"Acordarea Premiului Nobel pentru Pace, presedintelui Obama, este apreciata favorabil de catre Vatican, avand in vedere angajamentul demonstrat al presedintelui, in promovarea pacii la nivel global si, recent, in favoarea dezarmarii nucleare", a declarat purtatorul de cuvant al Vaticanului, parintele Federico Lombardi.

"Speram ca acest premiu, deosebit de important, sa incurajeze si mai mult acest angajament dificil, dar fundamental pentru viitorul omenirii", a concluzionat parintele Lombardi.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.