publicat în: Arhivă

Mitropolitul Ilarion viziteaza Irlanda in perioada 16 – 19 aprilie 2010

Lacasuri Ortodoxe: din Moscova

Discutii intre Biserica ortodoxa Rusa si reprezentanti ai Irlandei
O parohie ortodoxa cu hramul Sfantului Patrick – patronul spiritual al Irlandei, care este venerat atat in Biserica Romano-Catolica cat si in Biserica Ortodoxa, urmeaza sa fie infiintata in Rusia.


"Nutrim speranta ca Biserici ortodoxe cu hramul Sfantului Patrick, mai devreme sau mai tarziu, vor fi deschide in Moscova dar si in alte orase din Rusia" – a afirmat seful serviciului de comunicatii al Patriarhiei Moscovei, din cadrul Departamentului pentru Relatii Externe al Bisericii, Preotul Gheorghi Zaversinski catre Interfax, in ajunul vizitei sefului DECR, Mitropolitul Ilarion, in Irlanda.

Mitropolitul Ilarion viziteaza Irlanda in perioada 16 – 19 aprilie 2010, urmand sa poarte discutii pe aceasta tema, dar cautand raspunsuri si la alte intrebari, cu presedintele irlandez Mary McAleese si cu Arhiepiscopul romano-catolic de Dublin, Diarmuid Martin.

Parintele Gheorghi, care a lucrat in Irlanda ca preot timp de peste sapte ani, si-a exprimat speranta ca atat "cultura rusa, cat si traditia ortodoxa, vor fi deplin reprezentate in Irlanda".

– o scrisoare a George Strickland, Ph.D. Northfield, Minnesota – pentru Lacasuri Ortodoxe

…acum, doar pe Lacasuri Ortodoxe.

©KSLCatalin publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 13/2010