Crucea furata, din desertul Californiei, a fost inlocuita… tot pe furis

Lacasuri Ortodoxe: din Los Angeles
Crucea furata, din desertul Californiei, a fost inlocuita… pe furis

O cruce controversata, ridicata in parcul natural din Desertul Mojave al Californiei, care a fost furata dupa un traseu anevoios juridic, a fost, de asemenea, inlocuita de un necunoscut, in semn de raspuns, a declarat joi serviciul Parcului National.


Crucea, cu putin peste 2 metri inaltime, ridicata in memoria veteranilor de razboi americani (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), a fost furata la zece zile dupa incheierea unui foileton juridic.

Curtea Suprema a Statelor Unite a decis pe 28 aprilie 2010, dupa multe intoarceri, ca aceasta cruce de metal, ridicata in anul 1934, in desert, sa ramana pe pozitia sa.

Plangerea fusese formulata, in urma cu zece ani, de catre un fost angajat al parcului. Acesta, catolic, a pornit o actiune in justitie, sustinand ca existenta acestei cruci intr-un parc national este neconstitutionala, guvernul federal nevand dreptul sa favorizeze nicio religie.

Acum, decizia Curtii Supreme va fi aplicata de catre Serviciul National Park, insa “angajatii parcului se pregatesc sa indeparteze crucea" nou instalata, asteptand originalul.

©Traducere si redactare Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman

publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 19/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.