Patriarhia Moscovei si Ministerul de Externe al Belorusiei – reprezentare comuna in cadrul institutiilor internationale

patriarhia si ministerul Patriarhia Moscovei si Ministerul de Externe al Belorusiei – reprezentare comuna in cadrul institutiilor internationale

Lacasuri Ortodoxe: din Moscova
Biserica Ortodoxa Rusa si Ministerul Afacerilor Externe din Belarus vehiculeaza ideea stabilirii unei reprezentari comune in cadrul institutiilor internationale.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman


"Consider ca toate structurile vor beneficia de o astfel de extindere, iar Belarus mai presus de toate", a declarat Viktor Dolgolev, ambasadorul Belarusiei in Rusia, joi, la o intalnire cu Patriarhul Moscovei si al intregii Rusii, care a avut loc la Cistii Pereulok.

"Discutam pe marginea mecanismelor de cooperare intre Ministerul Afacerilor Externe al Belarus si Biserica Ortodoxa Rusa pe probleme internationale si in cadrul institutiilor internationale", a spus Ieromonahul Filip (Riabik), seful adjunct al Departamentului pentru Relatii Externe al Bisericii – Ptriarhia Moscovei, pentru Interfax-Religion.

Ministerul Afacerilor Externe si Biserica Ortodoxa Rusa au organizat deja un grup de lucru pentru astfel de scopuri, similare. El a functionat cu succes incepand inca din anul 2003, a spus parintele Filip.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 43/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.