Patriarhul Kirill al Moscovei intentioneaza sa viziteze Libanul in 2011

Lacasuri Ortodoxe: din Moscova

Patriarhul Kirill al Moscovei si al intregii Rusii intentioneaza sa viziteze Libanul, anul viitor, conform unei declaratii a sefului adjunct al Departamentului pentru Relatii Externe al Patriarhiei Moscovei, Protopopul Nikolai Balasov, pentru Interfax.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


Patriarhul Kirill s-a intalnit cu primul-ministru libanez Saad Hariri, luni dimineata, 15 noiembrie 2010, pentru a discuta despre perspectivele solutionarii problemelor inter-religioase din Orientul Mijlociu.

Patriarhul Kirill si primul ministru Liban - Saad Hariri

Patriarhul a propus ca nu doar oamenii de stat ci, de asemenea, figurile religioase sa se implice in solutionarea problemei Orientului Mijlociu. "Credinciosii sunt profund intristati de faptul ca pacea si justitia nu au triumfat inca in Orientul Mijlociu. Eforturile depuse de catre comunitatile religioase si de Stat sunt foarte importante in abordarea problemelor care continua alimentarea conflictului din Orientul Mijlociu", a mai spus Patriarhul Kirill, catre Hariri.

Patriarhul Kirill si primul ministru Liban - Saad Hariri

Din ce in ce mai multi pelerini rusi viziteaza Libanul. Acesti pelerini rusi "pun baze solide in relatiile ruso-libaneze", a mai spus el. Societatea Imperiala Rusa din Palestina a lucrat intensiv in Liban, "sprijinind proiectele educationale si medicale pentru locuitorii din zona", a spus acesta.

Patriarhul Kirill si primul ministru Liban - Saad Hariri

Exista 5.000 credinciosi ortodocsi rusi in Liban astazi, iar unii dintre ei sunt descendenti ai unor familii bine-cunoscute din Rusia, cu un mare rol in perioada pre-revolutionara a acesteia. Exista, de asemenea, o parohie ortodoxa in Beirut, iar unii dintre credinciosii ortodocsi sunt casatoriti cu cetateni libanezi, a mai spus Patriarhul Kirill.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 44/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.