Ingeri strajuind un memorial din SUA readus in atentia localnicilor

memorial america mozaicIn fiecare dimineata de duminica, inainte de a incepe slujba, in fata Bisericii de pe Strada Fantanii Grand Rapids Michigan poate fi vazut David Doyle, care se opreste langa monumentul comemorativ si nu uita sa-si exprime recunostinta fata de barbatii si femeile care au murit luptand in Marele Razboi.

Sub tavanul boltit al clopotnitei bisericii se afla numele a 289 de rezidenti ai Kent County, gravate in piatra, care au fost ucisi in actiunile din primul razboi mondial, printre care si unchiul lui Doyle, Martin Joseph Doyle.

Doyle cunoaste prea putine detalii despre moartea apropiatului sau, exceptand faptul ca un vas german i-a scufundat cuirasatul pe care se afla, undeva in Oceanul Atlantic, informeaza Lacasuri Ortodoxe.

In ciuda deficitului de informatii, Doyle sta in mod regulat in fata memorialului si aduce un mic omagiu in cinstea lor.

memorial america“Il salut pe Martin in fiecare duminica”, declara David Doyle despre unchiul sau, Martin Joseph Doyle, al carui nume se afla pe Memorialul de la Biserica de pe Strada Fantanii.

“In fiecare duminica ii salut pe acesti oameni si le multumesc”, a declarat Doyle, un veteran al razboiului din Vietnam si presedinte al Bisericii lui Duncan LGSS. “Nu conteaza deloc diferentele privind apartenenta lor religioasa”.

Dedicat zilei de 16 martie 1930, monumentul memorial ii cinsteste pe rezidentii care au murit in Primul Razboi Mondial, liderii bisericii facand un apel la comunitate sa devina mai familiara cu localnicii care au murit cu mai mult de 90 de ani in urma in Primul Razboi Mondial. in aceasta perioada el a fost redeschis, alaturi de o incapere memoriala, dupa o perioada de usoara renovare.

related articles?Inaugurarea unui memorial al Holocaustului in Macedonia

?Politia din Zimbabwe a arestat in urma cu cateva ore un ministru ..

?Din nou, Washingtonul stie cum sa apere Crucea crestina: hotarare

?Despre problemele restaurarii Bisericii Schimbarii la Fata (dintr

?Numar record de vizitatori ai muzeului Auschwitz-Birkenau, in 2010

?Papa Benedict al XVI-lea, la Memorialul Ardeatine

?Germania doneaza 60 milioane de euro pentru un fond permanent al

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.