Pelerinaj cu moastele Sfintei Anastasia (eliberatoarea de datorii) in Ucraina

pelerinaj cu moastele Sfintei Anastasia in Ucraina 201127 mai 2011 a fost ultima zi in care credinciosii s-au mai putut inchina la racla cu moastele (capul) Sfintei Mari Mucenite Anastasia, in Mikolaiev, Ucraina.

in data de 26 mai, racla cu moastele a ajuns aici, in urma unei procesiuni organizate in cinstea Sfintei Anastasia (eliberatoarea de datorii) – informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Mitropolitul Pitirim de Micolaiev si Voznesensk, clericii eparhiali si locuitorii orasului s-au intalnit la Altarul Bisericii Sf. Nicolae.

Ierarhul Patriarhiei de la Constantinopol, Mitropolitul Apostolos care a condus delegatia, a oferit spre inchinare racla cu capul Sfintei Anastasia (eliberatoarea de datorii) Mitropolitului Pitirim, care, la randul sau, a cantat troparul acestei sfinte.

Ulterior, procesiunea a continuat de-a lungul strazii centrale din Micolaiev, spre Catedrala Nasterii Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu, unde s-a rostit o rugaciune de multumire, moastele fiind asezate spre inchinare.

Conform unor informatii primite de la corespondenti in zona, In data de 28 – 29 mai 2011, racla cu moastele Sfintei Mari Mucenite Anastasia au vizitat Odesa, mai informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.