PS Ciprian Campineanul prezent la cea de-a V-a aniversare a intronizarii Patriarhului Cehiei si Slovaciei

aniversarea Primatului Cehiei si Slovaciei la Praga 2011 La Praga, in urma cu cateva zile, in data de 28 mai 2011, Mitropolitul Hristofor al Cehiei si Slovaciei si-a sarbatorit cea de-a cincea aniversare a intronizarii sale, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe, conform datelor trimise de corespondenti aflati in zona.

Cu aceasta ocazie, a fost oficiata o Sfanta Liturghie in Catedrala Sfintii Chiril si Metodiu din Praga. intaistatatorul Bisericii din Republica Ceha si Slovacia a sarbatorit cu sefii delegatiilor din mai multe biserici locale: Arhiepiscopul Grigorie de Tiatira (Patriarhia Ecumenica), Episcopul Alexander de Dmitrov (Patriarhia Moscovei), Mitropolitul Serafim de Borjomi (Patriarhia Georgiei), Episcopul Ciprian Campineanul (Patriarhia Romana), Mitropolitul Kirill de Varna si Preslav (Biserica Ortodoxa Bulgara), Nicodim Mitropolitul de Cassandra (Biserica Greaca), Abel Arhiepiscop de Lublin ( Biserica Ortodoxa a Poloniei), Arhimandritul Zaheu Wood (Biserica Ortodoxa din America), Arhimandritul Justin Lazaros (Biserica Ortodoxa din Albania), precum si cu clerici ai Bisericii din Republica Ceha si Slovacia si din diferite biserici locale.

Raspunsul la strana a fost dat de corul Institutului Ippolitov-Ivanov. Alaturi s-au aflat abasadorul roman si alti ambasadori din Rusia, Siria si Ucraina in Republica Ceha, conducatori si personal din diverse misiuni diplomatice ale Pragai.

aniversarea Primatului Cehiei si Slovaciei la Praga 2011

A urmat un pranz oferit la Restaurantul Hotelului "Praga".
Patriarhul Chiril al Moscovei, prin Episcopul Alexander Dmitrov, i-a daruit Primatului Bisericii Ortodoxe din Cehia si Slovacia un ou de Pasti si un basorelief in argint reprezentand Biserica Sfintilor Petru si Pavel din Karlovi Vari.

aniversarea Primatului Cehiei si Slovaciei la Praga 2011

Seara, primatul i-a invitat pe oaspeti la concertul de inchidere a celui de-al XI-lea Program international „Vocea Bisericii Ortodoxe Ruse”, organizat la Praga, mai informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

aniversarea Primatului Cehiei si Slovaciei la Praga 2011

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.