Bisericile ortodoxe de pe coasta Japoneza a Pacificului, distruse

episcop serafim japonia Bisericile ortodoxe de pe coasta Japoneza a Pacificului, distruse

Lacasuri Ortodoxe: din Moscova
Episcopul ortodox Serafim de Sendai (Biserica Autonoma Japoneza) a vorbit despre consecintele grave ale cutremurului din Japonia, pentru credinciosii ortodocsi din aceasta tara.

"Din mila lui Dumnezeu, Biserica din Sendai nu a fost prea grav avariata, iar viata in oras este in curs de restaurare, insa bisericile de pe coasta Pacificului sunt distruse si am pierdut comunicarea cu ele", a spus Episcopul in mesajul sau trimis Patriarhului Kirill al Moscovei si al intregii Rusii in ziua de marti, 15 martie 2011.


El a multumit Primatului Bisericii Ortodoxe Ruse pentru "cuvintele calde" adresate clericilor japonezi ai Bisericii, conform Patriarhiei Moscovei.

"Cutremurul a provocat daune mari, greu de descris, pe coasta estica a Japoniei de Nord, inclusiv in Eparhia de Sendai. Ajutorul pentru victime vine din toata tara, dar nu avem o imagine completa a evolutiei, fiindca drumurile si celelalte cai de comunicatie sunt distruse", a mai spus Episcopul Serafim.

Potrivit acestuia, vin informatii din partea credinciosilor, care arata ca "numarul victimelor este unul semnificativ".

"Noi, supravietuitorii, preoti si enoriasi, ne vom indeplini indatoririle noastre, in masura in care putem", l-a asigurat Episcopul pe Patriarhul Kirill.

Districtele de pe teritoriul Eparhiei de Sendai au avut foarte mult de suferit din cauza cutremurului devastator si a tsunami-ului din Japonia de nord-est, din ziua de 11 martie.

Numarul japonezilor care se recunosc ortodocsi este egal cu aproximativ 30.000.

Biserica Autonoma Japoneza a fost fondata de Sfantul Nikolai (Kasatkin), care a venit in Japonia in 1861, la decizia Sfantului Sinod Rus. El a fondat si a condus misiunea ortodoxa rusa din Japonia in 1870. A tradus Sfanta Scriptura si cartile liturgice in limba japoneza si a construit Catedrala invierii din Tokyo.

Biserica Ortodoxa Rusa l-a canonizat pe Arhiepiscopul Nikolai in anul 1970. Patriarhia Moscovei a acordat autonomie Bisericii Ortodoxe Japoneze in acelasi an.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.