Arhidieceza Romano-Catolica din Bucuresti doreste ca religia sa faca parte, in continuare, din trunchiul comun

Arhidieceza Romano-Catolica din Bucuresti solicita, intr-o scrisoare deschisa adresata Ministerului Educatiei, ca religia sa faca parte, in continuare, din trunchiul comun si, mai mult, sugereaza ca aceasta disciplina sa figureze ca materie in cadrul examenului national de bacalaureat, anunta, marti NewsIn, citat de ziarul Ziua.


"Disciplina religie trebuie sa faca parte din trunchiul comun, la nivel primar, gimnazial, liceal si postliceal", este propunerea Arhidiecezei Romano – Catolice legata de includerea religiei in programa obligatorie.

Printre propunerile Bisericii Romano – Catolice se mai numara finantarea unitatilor de invatamant confesional, care trebuie sa se faca din fonduri bugetare. In aceeasi scrisoare este mentionata necesitatea ca tuturor copiilor apartinand cultelor minoritare, indiferent de numarul lor, sa li se asigure dreptul constitutional de a participa la ora de religie, conform confesiunii proprii.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.