Lacasuri Ortodoxe® – partener media al Muzeului ?aranului Roman
De la finele lunii septembrie 2010, Lacasuri Ortodoxe si Muzeul ?aranului Roman au demarat, printr-un contract scris, un parteneriat media menit sa Inlesneasca accesul iubitorilor de traditional, la proiectele In mare parte comune ale celor doua organizatii.
©Un articol realizat si redactat pentru Lacasuri Ortodoxe: Andreea Zahariea
La prima vedere un muzeu atemporal, prin proiectele sale tot mai numeroase si mai interactive, Muzeul ?aranului Roman Incearca sa-l aduca In contemporaneitate pe vechiul roman – cu crucea scrijelita la intrarea In casa, cuptorul de paine din curte, straiele de sarbatoare (o adevarata arta a mainilor Indemanatice, rabdatoare si precise) biserica de lemn sau vasele din lut ars – si sa-l reImprieteneasca pe noul roman cu traditia, prin oportunitatea Invatarii unui mestesug al altor generatii.
Despre convergenta activitatilor celor doua organizatii, ne vorbeste si Presedintele Asociatiei Lacasuri Ortodoxe, Ing. pr. Catalin Ion:
"Am dezvoltat si semnat impreuna o formula de parteneriat media general, deci nu unul punctual pe seama unui anumit eveniment! Activitatea Agentiei de ?tiri Lacasuri Ortodoxe nu se limiteaza numai la a furniza noutati din viata religioasa internationala ci, dupa cum ati vazut, aduce In atentia publicului si ceea ce tine de cultura si traditional.
Ori, daca treci pragul Muzeului ?aranului Roman din Bucuresti, le ai pe toate acestea la un loc. In septembrie, cand praznuim Inaltarea Sfintei Cruci, Il poti numi un muzeu al crucii, din noiembrie devine un Muzeu al Sfantului Nicolae si al Nasterii Mantuitorului, cu toate bucuriile pe care le implica aceste sarbatori, primavara ai traditii legate de Sfintele Pasti… Gasesti o librarie, un cinematograf, o mancare traditionala si multe ateliere de creativitate pe tot parcursul anului. Este un muzeu al Intregii familii, asa cum si Lacasuri Ortodoxe® Incearca sa se adreseze Intregii familii. Speram Intr-o colaborare eficienta, mai ales ca fiecare dintre parti are practic un atu propriu, cu efect pozitiv."
Despre Muzeul ?aranului Roman din Bucuresti, puteti afla mai multe de pe pagina proprie de internet: www.muzeultaranuluiroman.ro, iar noi va vom tine la curent cu noutatile pregatite, de acum… intr-un mod profesionist, alaturi de partenerii nostri.
articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 37/2010