In Replica: Parteneriatul Lacasuri Ortodoxe – Radio Dobrogea (Diaspora asculta stirile din ortodoxie… LIVE)

Plecand de la ideea ca internetul este un mijloc foarte bun de comunicare, Inalt Prea Sfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului si-a dat acordul ca postul de radio Dobrogea sa lanseze noul serviciu de comunicare mediatica on-line.


De cand a venit In Constanta, Inalt Prea Sfintitul Teodosie a avut o foarte mare deschidere catre mijloacele comunicationale. Dansul ne-a initiat si crede cu tarie In puterea de a folosi, In sensul bun al cuvantului, mijloacele de comunicare.

Cu binecuvantarea Sa am avut transmisii live din Catedrala, avem site-ul Arhiepiscopiei si al Radio Dobrogea si, pentru ca In timp tehnologia a devenit mai ieftina, s-a decis sa abordam si stream video live In pagina de web a postului de radio.



Acest lucru a fost posibil In parteneriat cu "Lacasuri Ortodoxe", pentru ca Arhiepiscopia nu ar fi reusit sa achizitioneze serviciul de internet”, a declarat, pentru cotidianul „Replica” de Constanta, parintele Eugen Tanasescu, directorul Radio Dobrogea.

In postul de radio activeaza „12 apostoli a lui Hristos” care vor transmite live noutatile din Arhiepiscopia Tomisului celor aflati In Diaspora.

„Serviciul acesta a fost gandit pentru persoanele aflate In Diaspora, care Isi doresc sa asculte stirile din ortodoxie. Inalt Prea Sfintitul Teodosie, cand a luat aceasta decizie, s-a gandit foarte mult la tineri, pentru ca si ei au nevoie de Hristos”, a precizat parintele Tanasescu.

Pentru Inceput, serviciul va functiona In program de zi, urmand ca In scurt timp programul sa devina non-stop. „Intentionam sa Imbunatatim acest serviciu, pentru ca la momentul actual transmitem doar cu o camera si mai avem nevoie de Inca una”, a precizat parintele Tanasescu.

Articol publicat in Cotidianul "Replica", si pe internet la adresa: http://replicaonline.ro/diaspora_asculta_stirile_din_ortodoxie_live_1475.html (articol publicat in data de 19.09.2009)


Mentionam ca, intre timp, postul Radio Dobrogea are deja pusa in functiune si cea de-a doua camera care asigura un program de streaming preluare de imagini dintr-un al doilea studio.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.