publicat în: Arhivă

“Undeva la Palilula” de Silviu Purcarete va deschide Festivalul Degustatorilor de Film si Arta Culinara – avanpremiera mondiala

Festivalul Degustatorilor de Film si Arta Culinara are placerea de a va anunta ca deschiderea evenimentului va avea loc duminica, 5 septembrie 2010, cu 20 de minute din lung-metrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete, "Undeva la Palilula".

Vizionarea va avea loc in prezenta producatorului roman, Tudor Giurgiu, reprezentant al Libra Film. NU uita!

©Redactare Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman **Lacasuri Ortodoxe este partener oficial media al acestui eveniment


NU uita!

Septembrie 2010:

1 AGENTIE…, aprox. 20.000 ABONATI la informatiile zilnice si un nume care este intotdeauna, intr-un mod profesionist, alaturi de Dvs. : Lacasuri Ortodoxe!
O categorie dedicata special acestui eveniment international gasiti dand click doar AICI!

(Copiaza si Recomanda aceasta adresa si altora… celor care vor sa urmareasca inregistrari audio, video si fotografii deosebite!) http://arhiva.lonews.ro/fdfac-balcanii-2010.html


Un fragment din "Undeva la Palilula" de Silviu Purcarete va deschide Festivalul Degustatorilor de Film si Arta Culinara

Prima editie a Festivalului Degustatorilor de Film si Arta Culinara se ve deschide duminica, 5 septembrie, cu un fragment din lung-metrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete, "Undeva la Palilula". Cele 20 de minute din filmul lui Purcarete ce vor putea fi vizionate In Port Cetate reprezinta o avanpremiera mondiala, pelicula aflandu-se Inca In post-productie.

Protagonistul filmului este Serafim, proaspat absolvent al ?colii de Medicina, care primeste repartitie pe termen scurt la spitalul din Palilula – un sanatoriu-lazaret, spital improbabil, clinica ginecologica Intr-un loc unde nu se naste nici un copil. Filmul urmareste periplul doctorului Serafim prin Palilula, pe perioada mai multor ani si anotimpuri.
"Palilula nu e nicaieri, adica e pretutindeni. Este o mica insula din campia valaha, compusa din pulberea unei planete Indepartate, unde nu se stie prea bine daca oamenii mint, viseaza sau traiesc cu-adevarat (…). La Palilula nu se naste nici un copil. La Palilula, tineri sau batrani, adultii nu au trecut de pragul copilariei; Palilula este un teren al jocului tardiv. Palilula este Infernul cu miros de Paradis. Palilula este Paradisul mistuit de flacarile Infernului", spune Silviu Purcarete despre filmul sau.

Din distributia filmului fac parte actori romani de renume precum Razvan Vasilescu, George Mihaita, Ilie Gheorghe, Ofelia Popii si Ioana Craciunescu. Rolul principal este jucat de actorul Teatrului Maghiar din Cluj – Dimeny Aron, cunoscut publicului cinefil din filmele maghiare "Fateless", In regia lui Lajos Koltai (ecranizarea romanului omonim de Imre Kertesz), si "Mansfeld", de Andor Szilágyi. De asemenea, publicul Il va putea revedea Intr-un rol principal pe Constantin Chiriac, directorul Teatrului National "Radu Stanca" si al Festivalului International de Teatru de la Sibiu, ramas In memoria multor cinefili pentru interpretarea rolului Nila din filmul "Morometii" de Stere Gulea. Horatiu Malaele si Marius Manole Intregesc o distributie care numara peste 50 de actori, majoritatea provenind de la teatrele cu care Silviu Purcarete a colaborat In ultimii ani, din Sibiu, Craiova, Cluj-Napoca si Iasi.

Scris si regizat de Silviu Purcarete si produs de Libra Film, "Undeva la Palilula" a castigat, In 2006, finantare la concursul de scenarii organizat de Centrul National al Cinematografiei. Scenariul a fost apreciat si la nivel international, castigand, In 2005, Premiul Balkan Fund al Festivalului de Film de la Salonic. Bugetul filmului este de aproximativ 1.800.000 de euro. Premiera filmului va avea loc In toamna 2011.

Festivalul Degustatorilor de Film si Arta Culinara este organizat de Asociatia “Film Romania” (AFR) si Fundatia Pentru Poezie “Mircea Dinescu” cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, Consiliului Judetean Dolj, Institutului Cultural Roman, Primariilor Calafat si Cetate.

Sponsori: Hotel Panoramic Calafat, Hotel Cetate, E-CAMP SHOP, Eurolines

Parteneri Media: Realitatea TV, Radio Romania Actualitati, Radio Romania Cultural, RFI,
Jurnalul National
, Observatorul Cultural, Lacasuri Ortodoxe, AndemMotionFilms, www.port.ro, www.videofil.ro, www.cinefan.ro, www.unica.ro, www.uichendist.ro, www.calendarevenimente.ro, www.121.ro.

Detalii AICI: si aici: .

Reporterii Lacasuri Ortodoxe, acreditati la acest festival, va vor tine la curent in perioada urmatoare, cu noutati din desfasurarea acestuia…

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 31/2010