Extremisti ortodocsi “anti CIP, anti-guvernare unica mondiala”, sponsorizati de SUA, ca parte a unui program amplu occidental, pentru discreditarea Ortodoxiei

Grupari extremiste de credinciosi ortodocsi – parte a unui proiect Occidental

Lacasuri Ortodoxe: din Chisinau
Profesorul la Academia Teologica din Moscova, Protodiaconul Andrei Kuraiev, considera ca Societatea Binecuvantata Matrona din Moscova, condusa de Protopopul Anatolii Cibrik, este sustinuta de cercurile politice occidentale.

©Un articol scris si redactat pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


"Societatea condusa de Anatolii Cibrik nu are “accent” moldovenesc. Aceasta este o parte a unui proiect mai amplu care vizeaza o schisma In Biserica Ortodoxa. Proiectul se desfasoara de cateva zeci de ani. Acesta este sponsorizat dintr-o sursa occidentala", a declarat parintele Andrei Intr-un interviu publicat In urma cu peste o saptamana, despre problema Moldovei, In saptamanalul Argumente si Fapte.

Potrivit acestuia, daca inteligenta americana este de natura sa Incurajeze miscari precum talibanii anti-occidentali, "cum sa ne miram de existenta acestui tip de grupari extremiste schismatice In comunitatea ortodoxa”?

"Temandu-se ca Biserica Ortodoxa sa nu devina cumva o alternativa la modul american de globalizare, acestia sunt nevoiti sa o prezinte ca ridicola, marginalizata si divizata*. Penticostalii americani au raspandit vestea despre "numarul fiarei" In codurile de bare si presupusa domnie a fiarei", a mai spus Pr. Andrei (mai multe realizari video cu scenarii apocaliptice au fost realizate si vehiculate de acestia si in alte tari din jur, cu rol de promovare a acestor grupari – vezi intreaga Arhiva de articole si analize Lacasuri Ortodoxe pe aceasta tema).

La Inceputul lui octombrie, pr. Cibrik, care este In prezent judecat de instanta Bisericeasca, a Inceput o lupta cu predicile pr. Andrei, tinute In Chisinau. Cativa zeci de adepti agresivi ai pr. Cibrik, au napustit chiar si In sala de curs, cu amenintari, batandu-l pe decanul facultatii si lovindu-l In fata pe pr. Andrei.

La sfarsitul anului trecut, membrii acestui grup au organizat o revolta anti-semita In centrul orasului, prin care sa demonstreze ca Moldova nu le permite evreilor sa o “guverneze”, calcand In picioare simbolurile evreiesti care fusesera afisate Intr-un parc cu doua zile Inainte, de sarbatoarea Hanukah, dupa cum informeaza Interfax.

* In urma cu doi ani, pe aceeasi tema, Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe atragea pentru prima data in presa oficiala atentia asupra acestui tip de miscare, in urma unor analize proprii:

"De ce oare este nevoie si de o criza duhovniceasca acum, la fel de falsa precum cea financiara? Ce o deosebeste pe aceasta de cea laica si ce interese sunt la mijloc – greu de precizat. Cert este ca aceste miscari „contra numarului 666" vin, deloc Intamplator, In contextul In care Intreaga Europa Isi doreste, dupa oarecare castig In lupta Impotriva crestinismului, demonstratia clara ca Ortodoxia este destul de anacronica Incat sa fie catalogata drept o credinta extremista, prin Inclinatii habotnice. ?i, daca nu va avea de suferit Intreaga Ortodoxie, atunci deja se vede cum partea monahiceasca se sapa din interior, creandu-si o imagine deloc specifica, rezultat al unor manipulari externe, bazate de cele mai multe ori, exact pe buna credinta a monahilor". – fragment dintr-un articol semnat KSLCatalin,(republicat pe platforma .ro aici).

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 47/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.