Update: “Cand aveti neintelegeri pentru lucrurile vietii acesteia, voi puneti judecatori pe aceia pe care Biserica nu-i baga in seama”

1 Corinteni 6:1 Cum! Cand vreunul din voi are vreo neIntelegere cu altul, Indrazneste el sa se judece cu el la cei nelegiuiti si nu la sfinti?

1 Corinteni 6:2 Nu stiti ca sfintii vor judeca lumea? ?i daca lumea va fi judecata de voi, sunteti voi nevrednici sa judecati lucruri de foarte mica Insemnatate?

1 Corinteni 6:3 Nu stiti ca noi vom judeca pe Ingeri? Cu cat mai mult lucrurile vietii acesteia?

1 Corinteni 6:4 Deci, cand aveti neIntelegeri pentru lucrurile vietii acesteia, voi puneti judecatori pe aceia pe care Biserica nu-i baga In seama?

1 Corinteni 6:5 Spre rusinea voastra zic lucrul acesta. Astfel, nu este Intre voi nici macar un singur om Intelept, care sa fie In stare sa judece Intre frate si frate?

1 Corinteni 6:6 Dar un frate se duce la judecata cu alt frate, si Inca Inaintea necredinciosilor!

1 Corinteni 6:7 Chiar faptul ca aveti judecati Intre voi, este un cusur pe care-l aveti. Pentru ce nu suferiti mai bine sa fiti nedreptatiti? De ce nu rabdati mai bine paguba?

1 Corinteni 6:8 Dar voi singuri sunteti aceia care nedreptatiti si pagubiti, si Inca pe frati!

1 Corinteni 6:9 Nu stiti ca cei nedrepti nu vor mosteni Imparatia lui Dumnezeu? Nu va Inselati In privinta aceasta: nici curvarii, nici Inchinatorii la idoli, nici preacurvarii, nici malahii, nici sodomitii,

1 Corinteni 6:10 nici hotii, nici cei lacomi, nici betivii, nici defaimatorii, nici hraparetii nu vor mosteni Imparatia lui Dumnezeu.

1 Corinteni 6:11 ?i asa erati unii din voi! Dar ati fost spalati, ati fost sfintiti, ati fost socotiti neprihaniti, In Numele Domnului Iisus Hristos, si prin Duhul Dumnezeului nostru.

1 Corinteni 6:12 Toate lucrurile Imi sunt Ingaduite, dar nu toate sunt de folos; toate lucrurile Imi sunt Ingaduite, dar nimic nu trebuie sa puna stapanire pe mine.

Acest articol s-a dorit a fi o adaugire, in urma unor solicitari in acest sens, la:


Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.