publicat în: Arhivă

“Sunt deosebiti si, culmea este ca ei sunt acolo, in frig, exact pentru noi.”

Ieri seara administratia Lacasuri Ortodoxe a fost prezenta din nou la persoanele de nationalitate chineza, care traiesc in conditii extrem de grele, in fata Ambasadei proprii.

Parintele Marian Ciocanel, paroh al Bisericii "Sfantul Ioan Rusu" – parohia Comana


Episcopia Giurgiului
Biserica Ortodoxa Romana

a participat personal la distribuirea de alimente, in jurul orelor 21:00, atunci cand cele 130 de persoane au iesit sa ne intampine cu bucurie, ca de fiecare data.


Mancarea oferita, cu ajutorul lui Dumnezeu, credem ca va rezolva problema acestora pentru inca doua zile. Bucuria a fost mare intrucat, cu sustinerea mai multor persoane apropiate (Iulia B., Florin B., Isabela A. ,Sutu Mihail) am reusit sa le oferim cate 10 oua (aliment de care se pare ca nu au avut parte niciodata, de la inceputul acestei situatii neplacute) alaturi de paine si de alte produse deja obisnuite in pachetele oferite de noi, aproape zilnic.

"Totul a insemnat cu adevarat mare bucurie. Nu imi pot exprima aceasta bucurie.

Am simtit efectiv cum Dumnezeu ne este mai aproape decat in alta parte, adica acolo unde mergi si faci bine, acolo simti cu adevarat ca exista Dumnezeu si ai o mare bucurie. E o cauza in care, daca nu te implici, ajungi sa regreti in mod sigur… Nu numai sa o sustii, ci sa te si implici efectiv… Ce sa zic, oamenii te primesc ca si cand te-ar cunoaste dintotdeauna, si acest lucru este chiar putin ciudat. Am stat de vorba, prin semne si priviri ce demonstrau ca nu cuvintele sunt intotdeauna totul. Vorbeam din suflet. Asa cum mergem la Dumnezeu sa cerem, ar fi bine sa mergem si la ei sa le oferim din ceea ce, prin bunatatea lui Dumnezeu, am ajuns sa avem. Dincolo de diferentele de religie, de contextul in care traim fiecare, il poti identifica pe Dumnezeu in astfel de ocazii, atat de clar. Sunt deosebiti si, culmea este ca ei sunt acolo exact pentru noi." – pr. Marian Ciocanel, parohul Bisericii "Sfantul Ioan Rusu" – Comana, Episcopia Girgiului – Biserica Ortodoxa Romana.

Amintim, cu aceasta ocazie, ca parintele Marian Ciocanel este membru activ in administratia Lacasuri Ortodoxe.

Totul, doar pentru un post cu folos duhovnicesc!

Ne aflam in Sfantul Post al Paresimilor, martie 2009.

"Cred ca Dumnezeu ne randuieste cate o incercare si cate o ocazie, din cand in cand, pentru a ne ajuta de fapt in demonstrarea Ortodoxiei din noi. Va ganditi ca puteam rata acest moment? Il puteam rata…" Corina Goarna (admin. Lacasuri Ortodoxe)

Powered by Lacasuri Ortodoxe