Ne-a mangaiat Hristos de 130 de ori…

In seara trecuta, pe data de 9 martie 2009, administratia Lacasuri Ortodoxe a fost prezenta la Ambasada Chinei, acolo unde se afla in prezent 130 de persoane de cetatenie chineza, aflate intr-o situatie deloc normala pentru acest secol. Lipsiti de hrana, fiindca se pare ca cei din preajma au cam uitat de ei iar cei din tara de origine, ale caror proiecte ii incantasera, i-au parasit, incearca sa locuiasca, asteptand o rezolvare oficiala a situatiei, sub „corturi" trasate printr-o folie de plastic sprijinita pe gardurile ce imprejmuiesc zona parcului Herastrau, pe soseaua Nordului, Bucuresti. Totul se intampla vizavi de portile Ambasadei Chineze.


Din partea redactiei au fost prezenti Catalin (admin. Lacasuri Ortodoxe), C. Nicusor – Lacasuri Ortodoxe , Niculcea Ilie – Lacasuri Ortodoxe. In acest demers, alaturi de noi au stat si ne-au sprijinit ca intotdeauna, Corina Goarna (admin. Signum Expert si membru al administratiei Lacasuri Ortodoxe), Carmen Zaharia – Lacasuri Ortodoxe & Signum Expert, Florin Ristea (admin. Sere „Succes Maxim" – Lacasuri Ortodoxe), I. Clemansa – Lacasuri Ortodoxe, Z. Beatrice Daniela si, bineinteles cei ce ne-au informat asupra situatiei: Maria Dunca Moisin, Alexe Mariana (grupul Lacasuri Ortodoxe), carora le multumim.

Cu ajutorul lui Dumnezeu, alimentele bineinteles ca s-au si inmultit, fiindca altfel nu ne putem explica faptul ca, desi cosurile pareau nu foarte pline, fiecare persoana a putut primi cate un pachet constand din hrana pentru aproximativ 2 zile.

Echipa de jandarmi ne-a fost de mare ajutor in informarea persoanelor chineze despre intentia noastra si in pastrarea ordinii, desi in cateva momente se formase oricum un rand ordonat in spatele masinii din care s-a facut distributia (jandarmii ne marturisisera ulterior ca isi faceau griji pentru aceasta noapte, deoarece, din lipsa hranei, se observa o usoara irascibilitate in interiorul corturilor).

Oameni deosebiti, intr-o postura nefericita. La fiecare mic pachetel omul se inclina multumind pentru darurile pe care ni le-am permis la acea ora, iar noi le raspundeam: Hristos!

Totul s-a derulat undeva in jurul orelor 21:00 si s-a incheiat cu multumiri daruite noua sub forma aplauzelor – un limbaj, probabil, cat se poate de comun si universal – din partea imigrantilor chinezi.

Pacat ca se intampla astfel de lucuri, pacat ca exista astfel de situatii si cel mai pacat este ca ele par nebagate in seama.

Nu putem sti cat va mai dura pana la solutionarea problemei, insa suntem ferm convinsi ca sunt multi cei care ar putea da o mana de ajutor, in continuare, prin strangerea de pachete in randul cunoscutilor (astfel incat sa se tina cont de numarul de persoane), fiindca va spunem, in ce ne priveste, nu putem decat multumi Bunului Dumnezeu pentru faptul ca am aflat de aceasta situatie si ca, prin acesti deosebiti oameni, straini de tara, pe care i-am simtit aproape, printre valurile de emotii ce nu pot fi povestite, am putut da mana cu Hristos, de … 130 de ori.

Mentionam ca actiunea s-a derulat sub binecuvantarea parintelui protos. Iov, staretul Sfintei Manastiri Halmyris (administratia Lacasuri Ortodoxe), acolo unde in mod regulat un numar mare de persoane primeste o masa calda, gatita – Murighiol, Tulcea.

Slava Bunului Dumnezeu pentru toate!

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.