CONFERINTA Arhiepiscopia Bucurestilor: 2010

CONFERINTA: 2010 – Anul omagial al Crezului Ortodox si al Autocefaliei romanesti

In zilele de 26 si 28 mai 2010, In Arhiepiscopia Bucurestilor vor avea loc Conferintele pastoral-misionare semestriale de primavara cu tema 2010 – Anul omagial al Crezului Ortodox si al Autocefaliei romanesti, stabilita prin hotararea Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane.


Miercuri, 26 mai 2010, de la orele 10.30, In Aula Magna Teoctist Patriarhul din Palatul Patriarhiei, sub presedintia Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, va avea loc Conferinta pastoral-misionara la care vor participa toti preotii din protopopiatele I, II si III Capitala, Ilfov Nord si Ilfov Sud, precum si preotii de caritate din spitale, armata, penitenciare, orfelinate, camine pentru varstnici si alte institutii social-filantropice din municipiul Bucuresti si judetul Ilfov.

In cadrul Conferintei, vor fi sustinute urmatoarele referate:

Istoria Crezului Ortodox (Simbolul Niceo-Constantinopolitan), referent preot prof. dr. Tache Sterea (Facultatea de Teologie Justinian Patriarhul din Bucuresti);

Locul Crezului Ortodox In cultul ortodox (text si cantare bisericeasca), referent preot prof. dr. Nicolae D. Necula;

Locul Crezului Ortodox In cateheza ortodoxa (inclusiv ora de Religie si programul Hristos Impartasit copiilor) referent preot dr. Constantin Naclad (Sectorul teologic-educational al Patriarhiei Romane, coordonatorul programului catehetic al Patriarhiei Romane „Hristos Impartasit copiilor”);

Crezul Ortodox In dialog cu alte Biserici Crestine (problema adaosului Filioque), referent preot lect. dr. Gheorghe Holbea (Consilier Patriarhal – Sectorul teologic-educational al Patriarhiei Romane).

Lucrarile Conferintei vor fi precedate de oficierea Sfintei Liturghii si a slujbei de Te-Deum la biserica manastirii Radu Voda din Bucuresti, de la orele 8.00, de catre Preasfintitul Parinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, Inconjurat de un sobor de preoti si diaconi.

Vineri, 28 mai 2010, de la orele 10.00, In Sala Mare a Teatrului Toma Caragiu din Ploiesti, sub presedintia Preasfintitului Parinte Varlaam Ploiesteanul, Episcop Vicar Patriarhal, delegatul Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, va avea loc Conferinta pastoral-misionara la care vor participa preotii din protoieriile Ploiesti, Campina, Valenii de Munte si Urlati, precum si preotii de caritate din judetul Prahova. Referatele la tema Conferintei pastoral-misionare vor fi sustinuta de catre preoti desemnati de fiecare protoierie din judetul Prahova.

De la orele 8.00, Preasfintitul Parinte Episcop Varlaam Ploiesteanul, Inconjurat de un sobor de preoti si diaconi, va oficia Sfanta Liturghie si slujba de Te-Deum la biserica Sfanta Vineri din municipiul Ploiesti.

BIROUL DE PRES? AL PATRIARHIEI ROMaNE

©Redactare: Teo-CHristian

publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 19/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.