Despre eruptia vulcanului Mount Merapi si… ortodocsii din Indonezia

vulcan Indonezia

Dupa cum au anuntat canalele de stiri din intreaga lume, Mount Merapi, un mare vulcan din Indonezia, a erupt la sfarsitul lunii octombrie a anului 2010. Mount Merapi este un vulcan foarte activ si este situat – putini cunosc acest lucru – In apropierea unor… parohii ortodoxe. Ultima eruptie a afectat viata acestor parohii.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Andreea Zahariea


Ce nu s-a spus insa in presa laica este ca… niciuna dintre bisericile de parohie nu a fost atinsa. Singura problema grava a ramas, pentru un timp, prabusirea casei unuia dintre enoriasi. Si, de asemenea, un alt "amanunt" de care nu au amintit canalele de stiri au fost eforturile disperate ale catorva oameni, ortodocsi, in ajutorarea celor aflati la necaz.

Prin eforturile comune ale parohienilor, familia Arif a primit diverse donatii si ajutoare iar cu spijinul fundatiei ortodoxe proprii, "FOI", s-a reusit reconstructia casei acestora.

Cu toate acestea, eforturile ortodocsilor din parohie nu s-au oprit aici, dupa cum ne relateaza chiar enoriasii si familile preotilor ce au luat parte la actiune, in zona.

Prezbitera Heleni (sotia pr. Alexios), Prezbitera Maria (sotia pr. Markus) si Diaconita Monica (sotia diac. Lukas) au fost cele care au luat hotararea de inceput, in continuarea ajutorarii celor ce au avut de suferit In vreun fel de pe urma acestei eruptii vulcanice.

vulcan Indonezia

Acestea au reusit sa fie active In zona, organizand colecte In biserici si cumparand materiale din banii stransi personal si prin fundatie, pentru a fi folosite In ajutorarea victimelor vulcanului, oferindu-le acestora adapost si raspunzand tuturor apelurilor disperate.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 50/2011

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.