publicat în: Arhivă

FOTO: Acum este sfarsit de saptamana! Preotii si Bisericile din zona chemate din nou sa se mobilizeze, pentru cele 5 familii din Iernut

FOTO Rezerve doar pentru o zi, cu orez si malai – Preotii si Bisericile din zona chemate din nou sa se mobilizeze, pentru cele 5 familii din Iernut

Apel pentru ajutorarea a 5 familii aflate In acest moment la grea Incercare – o actiune initiata de Lacasuri Ortodoxe: Iernut – Mures
Asociatia Lacasuri Ortodoxe, prin Agentia de ?tiri Lacasuri Ortodoxe face apel In continuare la autoritatile locale din Iernut si din Ludus, dar si la toti oamenii de bine din zona, pentru ajutarea celor cinci familii aflate la limita subzistentei.

©Redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Carmen-Ana Ion


Rezervele de hrana ale celor 5 familii din Iernut – Mures se apropie de zero, iar banii de salarii Inca nu le-au venit, datorita situatiei economice extrem de dificile din zona, care se rasfrange si asupra fermelor. Le-au mai ramas doar orez si malai, pentru o zi. Preotilor care deja s-au implicat le este greu sa sustina In continuare SINGURI aceasta actiune de Intrajutorare, avand si alte obligatii pastorale.
Iernut Blocul celor 5 familii

In ultimele zile persoanele monitorizate din Iernut nu au mai primit nimic. (Angajatorul, sensibilizat de situatia acestora si de demararea actiunii, i-a ajutat astazi, 12 noi. 2010, cu cate 40 ron ca parte din salariu, oferita pentru barbatul fiecarei familii, dealtfel singur angajat). Problemele lor insa s-au Inmultit, unii dintre acestia avand nevoie si de asistenta medicala, medicamente etc.
Iernut Interior camera o familie

Cei care au fost anuntati, dintre vecini, au refuzat sa se implice, In parte si datorita saraciei, iar parintele Silviu Feier ne-a asigurat ca Incearca In acest sfarsit de saptamana sa le slujeasca o sfestanie si sa boteze copilul mic de trei luni. In aceste locuinte mai exista si alti 3 copii, mai mari de varsta, care ar vrea sa fie botezati, cat si mama copilului mic.

Reluam apelul nostru catre preotii si bisericile din zona, sa se implice In aceasta actiune, ca macar la sfarsit de saptamana, cand exista slujbe de pomenire a mortilor sau cu alte ocazii In care credinciosii aduc daruri, sa continue directionarea acestora spre cele cinci familii, pana la plata salariilor. Acum este sfarsit de saptamana!

Prin corespondentul nostru In zona, Lacasuri Ortodoxe va monitoriza situatia celor cinci familii, pana la depasirea situatiei disperate.
Esti aproape de Iernut? Ii poti ajuta pe cei care nu mai au alt sprijin! Contacteaza un sponsor din zona, sau aduna-ti prietenii si ofera-le acestor oameni o bucurie. Ai aceasta ocazie!

Despre actiunea Iernut, poti citi AICI, AICI, AICI si AICI!

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 43/2010