publicat în: Arhivă

Un al doilea parinte le-a oferit ajutoare celor cinci familii nevoiase din Iernut – Mures

Apel pentru ajutorarea a 5 familii aflate in acest moment la grea incercare – si un al doilea raspuns! O noua actiune initiata de Lacasuri Ortodoxe: Iernut – Mures

In 6 noiembrie 2010, un al doilea transport cu pachete de hrana pentru cele 5 familii din Iernut a fost adus de catre parintele Silviu Feier, ne informeaza corespondentul Lacasuri Ortodoxe din zona Muresului. Produsele ajung In total pentru inca maxim 3 zile, In conditiile In care membrii acestor familii nu au posibilitatea sa-si asigure hrana minima in aceasta perioada, barbatii fiind singurii angajati, iar acestia nu si-au primit salariile de circa doua luni si nici nu au alte surse de venit.

©Articol si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Mirela Sova


Membrii celor 5 familii nevoiase sunt extrem de uimiti ca SE POATE sa primeasca ajutor prin suportul altora, practic necunoscuti. In bucuria lor, si-au Intetit rugaciunea de multumire si ajutor, marturisind ca este incredibil, dar simt in mod real prezenta lui Dumnezeu printre ei. De cealalata parte, cei care Ii ajuta au simtit revarsandu-se asupra lor aceeasi bucurie, ca binecuvantare a lui Dumnezeu.

Mai mult, simtindu-se sustinuti, barbatii care lucreaza la ferma, au putut munci linistiti, cu alt tonus, fara sa mai comenteze ca le e greu si ca, peste zi, le este foame.
Copiii familiilor au primit, odata cu mancare, jucarii si cateva hainute.
Parintele Silviu Feier, membru al Centrului Filantropia – Arhiepiscopia Alba Iulia, a asigurat ca va face tot posibilul sa se intereseze in mod amanuntit de nevoile fiecarei familii In parte, urmand sa-i ajute concret si optim, pornind de la nevoile cele mai urgente.

Vom reveni cu noi informatii despre actiunea Iernut, Intrucat nevoile celor 5 familii sunt departe de a fi acoperite, iar situatia privind primirea salariilor restante si a locuintelor In paragina, In care abia se poate trai (?I SE APROPIE IARNA!), a ramas nerezolvata.

Asociatia Lacasuri Ortodoxe, prin Agentia de ?tiri Lacasuri Ortodoxe face apel la autoritatile locale din Iernut, dar si la toti oamenii de bine din zona, pentru ajutarea acestor familii aflate la limita subzistentei!
De asemenea, reluam apelul nostru catre preotii si bisericile din zona, ca macar la sfarsitul saptamanilor urmatoare, In aceasta perioada, pana la plata salariilor, atunci cand exista slujbe de pomenire a mortilor sau cu alte ocazii In care credinciosii aduc daruri, sa continue directionarea acestora spre cele 5 familii.

Despre actiunea Iernut, poti citi AICI si AICI!

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 42/2010