EMOTIONANT! Familiile au fost surprinse in timpul rugaciunii. Primele ajutoare au ajuns in mod minunat la acestea (hrana va ajunge pentru 2 zile)

Apel pentru ajutorarea a 5 familii aflate in acest moment la grea incercare – si un prim raspuns! O noua actiune initiata de Lacasuri Ortodoxe: Iernut – Mures

In urma apelului de ieri al Asociatiei Lacasuri Ortodoxe, 5 noiembrie 2010, sesizata de un corespondent din zona, deja au fost livrate celor cinci familii din Iernut – Mures primele pachete cu hrana pentru aprox. 2-3 zile, prin grija si prezenta personala a pr. Buda Ionut, unul dintre cei doi preoti al caror numar de telefon a fost pus la dispozitie din partea Arhiepiscopiei Alba Iulia, pentru Agentia de ?tiri Lacasuri Ortodoxe.

©Articol si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Carmen-Ana Ion


Pachetele au sosit la cei nevoiasi la orele serii. In momentul intrarii in casa, cei ce au adus darurile au trait surpriza minunata de a auzi, din gura unuia dintre familisti, marturisirea: "exact acum terminaseram de citit Acatistul Maicii Domnului, dar ne rugam inca, in continuare, pentru a ne fi adusa mancare, fiindca astazi chiar nu am avut NIMIC!".

Se vede ca, intr-un mod cu totul minunat, cererea avea sa le fie indeplinita chiar in acel moment, al rugaciunii…

Produsele aduse de parinte au cuprins: orez, mazare, zahar, paste fainoase, paine, lapte, ulei, salam, pateu, dulciuri si cateva hainute. Oamenilor le venea sa planga de bucurie (desigur, au si plans!) si li se parea incredibil ca rugaciunea lor sa fie ascultata si nevoia lor – stiuta de Dumnezeu.

Precizam detalii suplimentare si exacte despre familiile nevoiase din Iernut, ramase fara hrana, In conditii foarte grele (cu toate acestea, mentin igiena In apartamente si nu au pierdut speranta), de la corespondentul Lacasuri Ortodoxe prezent la actiunea de Intrajutorare: prima familie este formata din Farago Csabo si Moldovan Ana-Maria, cu trei copii (o fata de clasa a VIII-a, un baiat In clasa a V-a si unul de 5 ani), necununati Inca, din cauza lipsurilor materiale;

A doua familie este formata din Grigorean Cristian si Pop Alina. Au un baietel de 5 ani;

A treia familie: Ratiu Valentin si mama sa, Ratiu Silvia, care are ambele picioare umflate In urma unei fracturi nevindecate si abia merge;

A patra familie: Farago Robi si Petruta, cu un copilas de 3 luni Inca nebotezat…;

A cincea familie: Farago Jancsi, divortat.

Persoanele sunt romani, rromi si unguri.

Vom reveni cu noi informatii despre urmatoarele actiuni de la Iernut, Intrucat nevoile celor 5 familii sunt departe de a fi acoperite, iar situatia privind primirea salariilor restante a ramas nerezolvata.

Asociatia Lacasuri Ortodoxe, prin Agentia de ?tiri Lacasuri Ortodoxe face apel la autoritatile locale din Iernut, dar si la toti oamenii de bine din zona, pentru ajutarea acestor familii aflate la limita subzistentei!

De asemenea, reluam apelul nostru catre preotii si bisericile din zona, ca macar la sfarsitul saptamanilor urmatoare, in aceasta perioada pana la plata salariilor, atunci cand exista slujbe de pomenire a mortilor sau cu alte ocazii in care credinciosii aduc daruri, sa le directioneze spre aceste familii.

Vezi apelul si AICI!

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 42/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.