Transmisiune LIVE… “Conferintele de la Sosea / Satul romanesc, sat European?” – un nou program in parteneriat media Lacasuri Ortodoxe cu “Muzeul de la Sosea”

Conferintele de la ?osea / Satul romanesc, sat European?

Nu se poate sa nu fi vazut macar o data, pe unul sau altul dintre drumurile tarile, placuta cu „Sat European”. V-ati intrebat insa ce se ascunde in spatele acestui indicator, ce au facut atat de deosebit localnicii ca sa merite acest apelativ? Mai mult, ce inseamna in general, pentru un sat romanesc actual, sa fie „european”? Invitatii acestei Conferinte de la ?osea vor incerca sa va lamureasca.

©Redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Carmen-Ana Ion


Muzeul Taranului Roman – cunoscut pe vremuri si ca Muzeul de la ?osea, va continua ciclul sau de conferinte vizand dezbaterea publica a problematicii vaste a traditiilor in cultura romana actuala. Conferintele se adreseaza publicului larg, in mod special tinerilor specialisti din domeniile umaniste si se organizeaza in fiecare luna, la Clubul Taranului.

Joi, 4 noiembrie 2010, de la ora 18:00, la Clubul Taranului, se va dezbate tema Satul romanesc, sat European?

Participa:

– Iaromira Popovici (jurnalista Dilema Veche)
– Alina Jantea (D.C. Communications)
– Gabriel Giurgiu (jurnalist TVR)
– Bogdan Voicu (sociolog Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii)

Moderator:
– Vintila Mihailescu (antropolog / SNSPA)

Despre celelalte editii ale Conferintelor de la ?osea puteti gasi texte, fotografii, inregistrari audio si loc de comentat, pe blog AICI!

IMPORTANT: Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe va incerca sa transmita LIVE Video HD acest eveniment in paginile sale!
Partener: Clubul Taranului
Parteneri media: 24-Fun, Radio Romania Actualitati, Radio Romania Cultural, RFI, Port.ro, metropotam.ro, Hot News, webpr.ro, www.calendarevenimete.ro, LiterNet, Observator cultural, Cultura, modernism.ro, LacasuriOrtodoxe.ro, OnlineGallery.ro

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 41/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.