Tuesday 22 december 2009

Praznicul obiceiurilor de iarna la Torac

Cu binecuvantarea Prea Sfintitului Parinte Lucian, episcopul Caransebesului, la invitatia Societatii Romane de Etnografie si Folclor din Voivodina, a Institutului Cultural Roman din aceasi provincie autonoma a Serbiei si urmare a relatiilor de buna-fratietate cu Parohia Ortodoxa Romana din Toracu Mare – Serbia, membrii grupului „Strana Stramoseasca” de la Parohia „Sf. Apostoli Petru si Pavel – Govandari” din Resita, au fost prezenti in data de 19 decembrie la cea de-a XII-a editie a manifestarii „Praznicul obiceiurilor de iarna” de la Torac.„Praznicul obiceiurilor de iarna” de la Torac

Dupa savarsirea slujbei de „Te Deum” la bisericuta de lemn de la Casa romaneasca din Torac, impreuna cu pr. Petru Draghicescu, protopopul locului, pr. Petrica Ghimboasa de la Berzovia si pr. Emanuel Mojic de la Toracu Mic, si in prezenta domnului ministru Daniel Petrovici, a domnului Costa Rosu, Presedintele Insitutului Cultural Roman si a altor oficialitati romane si sarbe, pr. Petru Berbentia a rostit un cuvant omagial.

Tot la Casa Romaneasca, copiii din satele romanesti din Banatul sarbesc au prezentat obiceiuri de iarna.

„Praznicul obiceiurilor de iarna” de la Torac

Au fost prezente noua coruri din Serbia si Romania care au prezentat un manunchi de colinde romanesti, aducand bucurie in inimile celor prezenti.

Lăcaşuri Ortodoxe (spre pagina principală)

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile