Praznicul obiceiurilor de iarna la Torac

Cu binecuvantarea Prea Sfintitului Parinte Lucian, episcopul Caransebesului, la invitatia Societatii Romane de Etnografie si Folclor din Voivodina, a Institutului Cultural Roman din aceasi provincie autonoma a Serbiei si urmare a relatiilor de buna-fratietate cu Parohia Ortodoxa Romana din Toracu Mare – Serbia, membrii grupului „Strana Stramoseasca” de la Parohia „Sf. Apostoli Petru si Pavel – Govandari” din Resita, au fost prezenti in data de 19 decembrie la cea de-a XII-a editie a manifestarii „Praznicul obiceiurilor de iarna” de la Torac.



„Praznicul obiceiurilor de iarna” de la Torac

Dupa savarsirea slujbei de „Te Deum” la bisericuta de lemn de la Casa romaneasca din Torac, impreuna cu pr. Petru Draghicescu, protopopul locului, pr. Petrica Ghimboasa de la Berzovia si pr. Emanuel Mojic de la Toracu Mic, si in prezenta domnului ministru Daniel Petrovici, a domnului Costa Rosu, Presedintele Insitutului Cultural Roman si a altor oficialitati romane si sarbe, pr. Petru Berbentia a rostit un cuvant omagial.

Tot la Casa Romaneasca, copiii din satele romanesti din Banatul sarbesc au prezentat obiceiuri de iarna.

„Praznicul obiceiurilor de iarna” de la Torac

Au fost prezente noua coruri din Serbia si Romania care au prezentat un manunchi de colinde romanesti, aducand bucurie in inimile celor prezenti.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.