Obiectele ne spun povestea – un nou eveniment desfasurat in parteneriat media Lacasuri Ortodoxe. Ziua internationala a muzeelor

afis_Obiectele ne spun povesteaCu ocazia Zilei Internationale a Muzeelor, la 18 mai, Muzeul Taranului vi se va dezvalui prin povestile si amintirile voluntarilor sai.

Inca din 2007, zeci de voluntari – studenti, sociologi, etnologi, artisti, comunicatori, arhitecti – se implica in proiecte de educatie muzeala, ne ajuta la montarea si promovarea expozitiilor, participa la targuri luand interviuri mesterilor sau aplicand chestionare publicului, fac cercetari pe teren impreuna cu specialistii muzeului, strangand materiale si marturii… un nou eveniment desfasurat in parteneriat media Lacasuri Ortodoxe.


Valentina, Iris, Oana, Gentiana, Andreea, Crina, Cristian au vizitat muzeul de mai multe ori si poate ca-l stiu ca-n palma, iar miercuri il vor arata si celor care-i vor trece pragul. Sunt obiecte in muzeu care nu pot fi uitate. Fiecare vizitator in parte descopera un lucru care sa-i provoace amintiri, ceva care ne trimite in timp, in copilarie, la bunicii de la tara si ne starneste pofta de a povesti.

Lucrurile de care taranul se inconjoara s-au nascut din mainile lui, sunt obiecte comandate de nevoi, niciodata inutile, impersonale sau pur decorative. La Muzeul National al Taranului Roman nu le veti gasi expuse individual, ci in dialog.

Poate va faceti drum la Muzeul National al Taranului Roman, in ziua de 18 mai, si daca aveti putin timp sa-i ascultati, va invitam sa intrati in dialog cu voluntarii nostri, care va vor povesti propriile lor istorii despre obiectele din muzeu si va vor indemna sa le spuneti si pe ale dumneavoastra.

Veniti sa povestim impreuna, miercuri, 18 mai, la MTR!

Intrarea, la toate expozitiile din muzeu, va fi gratuita.

obiectele ne spun povestea lor
Muzeul National al Taranului Roman se inscrie in familia europeana a Muzeelor de Arte si Traditii Populare. Este un muzeu national, patronat de Ministerul Culturii si Patrimoniului National. Posesorul unor colectii de obiecte deosebit de bogate, adapostit intr-o cladire-monument istoric, in stil neo-romanesc, practica o muzeografie cu totul aparte, care i-a prilejuit in anul 1996 onoarea atribuirii trofeului EMYA – European Museum of the Year Award. Stilul original de expunere se prelungeste si in publicatiile muzeului, in actiunile de tip Muzeul Misionar, Scoala Satului sau in evenimente ca vernisaje, concerte, conferinte.

Program de vizitare:
de marti pana duminica, intre orele 10.00 si 18.00. Luni este inchis.

Parteneri media: Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe®, 24-Fun, Radio Romania Actualitati, Radio Romania Cultural, Port.ro, Hot News, webpr.ro, www.LiterNet.ro, Observator cultural, Cultura, onlinegallery.ro, modernism.ro, ArtClue, www.comunicatedepresa.ro

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.