Galceava lemnului cu piatra – un nou eveniment in parteneriat media Lacasuri Ortodoxe

Conferintele de la ?osea / Galceava lemnului cu piatra

Muzeul National al Taranului Roman – cunoscut pe vremuri si ca Muzeul de la Sosea, va continua si in 2011 ciclul sau de conferinte vizand dezbaterea publica a problematicii vaste a traditiilor in cultura romana actuala. Conferintele se adreseaza publicului larg, in mod special tinerilor specialisti din domeniile umaniste si se organizeaza in fiecare luna, la Clubul Taranului.

V-ati intrebat vreodata daca viata unui om poate fi la fel daca acesta se naste si traieste in lemn sau traieste si moare in piatra? Daca este crescut intr-o civilizatie a lemnului sau intr-una a pietrei, supunandu-se legilor organicului sau celor ale mineralului? Eu cred ca nu! Pentru Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe, moderator: Vintila Mihailescu – antropolog


Si mai cred ca in cazul nostru, de la leaganul de lemn la cantecul bradului exista o legatura profunda, care se inrudeste cu oralitatea si temporalitatea pentru a ne intemeia traditionalitatea distincta. Chiar daca urarea noastra de deplina maturitate este „Casa de piatra!”… (Vintila Mihailescu)
Despre toate acestea, va invitam sa discutam la ultima Conferinta de la Sosea de anul acesta, marti, 24 mai 2011, la ora 17:30, la Clubul Taranului.

Pentru Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe, moderator: Vintila Mihailescu – antropolog

Invitati: Ioana Popescu – etnolog / Dan C. Mihailescu – critic literar

Partener: Clubul Taranului
Parteneri media : Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe, 24-Fun, Radio Romania Actualitati, Radio Romania Cultural, RFI, Port.ro, metropotam.ro, Hot News, webpr.ro, www.calendarevenimete.ro, LiterNet, Observator cultural, Cultura, www.modernism.ro, www.artclue.net, OnlineGallery.ro, www.121.ro, www.comunicatedepresa.ro.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.