Beyond the White Cube – expozitie de digigrafie Monica Morariu. Un nou program in parteneriat media Lacasuri Ortodoxe

afis_White Cube Beyond the White Cube / expozitia de digigrafie a Monicai Morariu

La Muzeul Taranului Roman a avut loc vineri, 17 decembrie 2010, la Sala Acvariu, vernisajul expozitiei de digigrafie a Monicai Morariu.

Cu aceasta ocazie, reprezentantii centrelor culturale straine si atasatii culturali ai ambasadelor din Bucuresti au fost invitati la o discutie cu privire la realizarile comune din 2010 si la perspectivele de cooperare din anul urmator – un nou program in parteneriat media Lacasuri Ortodoxe.

©Redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: TEO-CHristian


Expozitia Beyond the White Cube este deschisa la sala Acvariu (intrarea din strada Monetariei) si poate fi vizitata pana in ziua de 9 ianuarie 2011, inclusiv, de marti pana duminica, intre orele 9:00 si 17:00. Intrarea este libera.

afis_White Cube Conceptia noastra culturala asupra naturii o defineste ca bun estetic, materie care poate fi transformata sau distrusa cu scopul de a afirma superioritatea umana. Natura a fost si este principala sursa de inspiratie pentru practica artistica in toate culturile si din toate timpurile. Schimband structura, suprafata si, uneori, materialitatea sa prin gesturi care se inscriu in memoria locului, spatiul organic reprezinta o reintoarcere la valorile primare ale artei, separarea de circuitul comercial al artei traditionale si de modalitatile de expresie si de prezentare de tip muzeal: beyond the white cube – dincolo de cubul alb, dupa cum era supranumit spatiul conventional de expunere la inceputurile miscarii land art.

Este un „spatiu–cautare”, o structura „spatiu-timp”, care isi creeaza propriul spatiu si propriul timp, si in interiorul careia luam parte la aceasta relatie distinctiva, pentru ca incearca sa transpuna in afara (in)semnele unei lumi interioare, o lume tacuta si pulsatila, un spatiu viu, uneori, cu semnele unei initieri pe cont propriu in ceva care ramane un secret personal, in care e bine sa tatonezi atat cat iti este permis.

Reprezentare simbolica a calatoriei spirituale dincolo de lumea vizibila catre lumea invizibila a dorintelor, trairilor si adevarurilor ascunse, spatiul organic evoca vieti pe care le traim simultan incercand sa nu pierdem ritmul interior, ritmul de copil, ritmul visului, ritmul atemporalului si, mai ales, al viului (prin repetitia vietii in formele si formulele sale esentiale). Natura si materia sa confera flexibilitate si mobilitate spatiului organic, modificandu-i structura si creand noi si noi forme: il corecteaza, il completeaza, il transforma sau il distruge. (Monica Morariu)

Monica Morariu s-a nascut in Bucuresti in anul 1974. A studiat artele vizuale la Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti – Facultatea de Arte Decorative si Design, pe care a absolvit-o in 1998. in anul 2006 a obtinut diploma de master la aceeasi universitate. incepand cu 1995, Monica participa la numeroase expozitii de grup si organizeaza expozitii personale. in anul 2009 este numita comisar al participarii Romaniei la Bienala de Arta de la Venetia, iar in 2010 comisar al participarii Romaniei la Bienala de Arhitectura de la Venetia. in prezent este doctorand al Universitatii Nationale de Arta Bucuresti si lucreaza in cadrul Ministerului Culturii si Patrimoniului National.

Parteneri media: LacasuriOrtodoxe.ro, 24-Fun, Radio Romania Actualitati, Radio Romania Cultural, RFI, Port.ro, metropotam.ro, Liternet, HotNews, webpr.ro, www.calendarevenimete.ro, Observator cultural, Cultura, ArtClue, www.121.ro, modernism.ro, www.onlinegallery.Ro, LumeBuna, SensoTV.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.