Tanar student caut revolutionar / Prezenti: Grigore Cartianu, Adrian Cioroianu si altii… – un nou eveniment in parteneriat media Lacasuri Ortodoxe

afis_Clubul Filantropia_iunie 2011Clubul Filantropia
joi, 23 iunie 2011, ora 18:00
Carturesti MTR

Clubul Filantropia se compune din etnologi, antropologi, sociologi, psihologi, iubitori de oameni vii, de teme la fel de vii si de aprige dezbateri.
in libraria Carturesti MTR (LA NUIELE), incepand din 2009, se produc lansari – dezbateri de carte etno-socio-psiho-demo-… – informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe, partener media al evenimentului.


Joi, 23 iunie 2011, ora 18:00, la o noua intalnire a Clubului Filantropia, se va dezbate cartea coordonata de Zoltan Rostas si de Florentina Tone, Tanar student caut revolutionar, Vol. I, La inceput a fost frica, publicata la Editura Curtea Veche in 2011.

Participa:
Grigore Cartianu, jurnalist
Adrian Cioroianu, istoric
Doina Jela, scriitoare
Dumitru Sandu, sociolog
Liviu Tofan, director IRIR
si cei doi coordonatori.

Moderator:
Serban Anghelescu, etnolog

Ani de zile am auzit in mediul universitar spunandu-se ca „tineretul de azi”, chiar si cel din facultatile de stiinte sociale si umaniste, nu stie istorie, nu este interesat de aceasta si habar n-are de Revolutie.
in astfel de conditii, ce poate face un profesor de la Facultatea de Jurnalism: isi trimite studentii si studentele dupa revolutionari. Ca atare, culegerea de fata este o altfel de carte, bazandu-se nu pe procese-verbale ale unor comisii parlamentare sau pe anchete judiciare, ci pe marturii inregistrate de tineri de aceeasi varsta cu Revolutia.
Zoltán Rostás

Parteneri: Carturesti MTR, Editura Curtea Veche

Parteneri media: Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe (www.lacasuriortodoxe.ro), 24-Fun, Radio Romania Actualitati, Radio Romania Cultural, Port.ro, Hot News, webpr.ro, www.LiterNet.ro, Observator cultural, Cultura, onlinegallery.ro, modernism.ro, ArtClue, www.comunicatedepresa.ro

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.