Dialogul si cooperarea intre Biserici nu trebuie sa fie un compromis dogmatic sau etic

Astazi, 9 noiembrie 2010, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane a primit, la Resedinta Patriarhala, vizita Mitropolitului Ghenadios de Sassima, comoderator al Comitetului Central al Consiliului Mondial al Bisericilor (CMB), insotit de Georges Lemopoulos, secretar general adjunct, si de pr. Dr. Daniel Buda, secretar executiv in cadrul respectivei institutii.

©Redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: TEO-CHristian


Conform unui comunicat emis de Biroul de Presa al Patriarhiei, vizita a avut loc in contextul desfasurarii la Sibiu, in perioada 10-12 noiembrie 2010, a conferintei organizate de CMB in cooperare cu Facultatea de Teologie Ortodoxa “Andrei ?aguna” din Sibiu, cu tema Miscarea ecumenica in educatia teologica si in viata Bisericilor Ortodoxe.

In cadrul intalnirii, s-a discutat despre "provocarile existente in societatea contemporana si efortul pastoral-misionar intreprins de Bisericile Ortodoxe pentru solutionarea problemelor cu care se confrunta Bisericile pe plan local. De asemenea, s-a subliniat necesitatea de-a explica scopul relatiilor interbisericesti, pentru a se evita interpretarile deformate si tendentioase in abordarea relatiilor dintre ortodocsi si unele confesiuni crestine".

Patriarhul Romaniei, Daniel, a subliniat ca "dialogul si cooperarea intre Biserici nu trebuie sa fie un compromis dogmatic sau etic, ci manifestarea coresponsabilitatii crestinilor in rezolvarea unor probleme sociale urgente precum secularizarea, saracia, starile conflictuale etc".

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 43/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.