Un manifestant ucis in timpul confruntarilor dintre copti si politie, in aceasta dimineata, in Cairo

Lacasuri Ortodoxe: din Cairo/AFP
Un manifestant ucis in timpul confruntarilor dintre copti si politie in aceasta dimineata in Cairo

Un demonstrant a fost ucis astazi, miercuri dimineata, 24 noiembrie 2010, si multi altii au fost raniti in timpul ciocnirilor dintre politie si crestinii copti, intr-o zona aflata la sud-vest de Cairo, conform declaratiilor serviciilor de securitate.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman


Persoana ucisa era un tanar de 20 de ani, a declarat o sursa din cadrul serviciilor de securitate, fara a da mai multe detalii despre circumstantele mortii sale.

Potrivit unui jurnalist AFP aflat la fata locului, demonstrantii au parasit zona de confruntare, cu fetele pline de sange.

Manifestantii au scandat sloganuri precum: "Cu sangele nostru, cu sufletul nostru, suntem gata sa ne jertfim vietile pentru Cruce!" .

Ciocnirile intre sutele de politisti si aproximativ 150 de manifestanti au izbucnit in urma unor proteste impotriva interdictiei de a construi o biserica.

Mai multe persoane au fost ranite, potrivit serviciilor de securitate, care insa nu au specificat numarul acestora, 20 dintre demonstranti fiind arestati in timpul ciocnirilor din Talibiya, un district aflat la sud-vest de Cairo, in apropierea piramidelor Giza.

Demonstrantii au aruncat cu pietre si cocktailuri Molotov in politie, care a raspuns prin gaze lacrimogene.

Coptii reprezinta intre 6 si 10% din populatia Egiptului. Ei se plang frecvent de discriminare si de slaba reprezentare in institutiile publice.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 45/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.