Parisul cere aplicarea unor masuri de securitate sporite pentru crestinii din Orient, de Craciun

Michele Alliot-Marie Lacasuri Ortodoxe: din Paris
Parisul cere aplicarea de masuri de securitate sporite pentru crestinii din Orient, de Craciun

Ministrul de Externe francez, Michele Alliot-Marie, a declarat miercuri ca a cerut autoritatilor din Irak si altor cateva tari musulmane sa ia masuri de securitate in jurul locurile frecventate de crestini in perioada Craciunului.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman


"Am studiat ce fel de contacte putem avea cu autoritatile din Irak si, de asemenea, cu o serie de alte tari, pentru ca se apropie Craciunul, iar securitatea in jurul unor locuri trebuie sa fie mai bine garantata", a spus ea inaintea Comisiei pentru Afaceri Externe a Adunarii Nationale.

"?tim foarte bine ca, in orice act de terorism, aspectul comunicarii cu mass-media este doar un aspect simbolic", a spus aceasta. "Sunt momente cand riscurile sporesc", a insistat ea.

Crestinii din Irak au fost in mod repetat tinta unor atacuri, pana la punctul in care multi dintre ei au ajuns chiar sa paraseasca zona.

in data de 31 octombrie 2010, in ajunul Sarbatorii Tuturor Sfintilor, un comando inarmat a atacat catedrala catolica siriaca din Bagdad. in total, 44 credinciosi, doi preoti si sapte membri ai fortelor de securitate au fost ucisi in acea zi, si toti membrii comandoului.

Ramura irakiana a Al-Qaeda avea sa declare ca a vrut sa ii alunge pe crestini, din Irak.

Astazi numarul crestinilor a scazut la o jumatate de milion in aceasta tara, fata de 800.000 – 1.200.000 in 2003.

Crestinii sunt, de asemenea, amenintati sau marginalizati si in alte zone musulmane ale Orientului Mijlociu si Asiei, din Pakistan pana in Turcia, conform unei scrisori France Presse.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 48/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.