Liderii musulmani si evrei din Europa se coalizeaza impotriva majoritatii

Lacasuri Ortodoxe: din Paris
Liderii musulmani si evrei din Europa, impreuna, impotriva partidelor de extrema dreapta

Liderii musulmani si evrei, reuniti la Paris luni, 7 martie 2011, si-au exprimat "hotararea sa se alature impotriva ascensiunii partidelor politice de extrema dreapta, rasiste si xenofobe, in Europa".


intr-o declaratie lansata luni seara, Comitetul de coordonare a evreilor europeni si liderii musulmani au descris ca fiind "inacceptabila tolerarea partidelor de dreapta", si au tras un semnal de alarma vizavi de "pericolul in crestere" care pandeste minoritatile etnice religioase din intreaga Europa.

Comitetul "si-a exprimat si ingrijorarea cu privire la pozitiile recente avute de liderii europeni, inclusiv de presedintele francez (Nicolas) Sarkozy, cancelarul german (Angela) Merkel si primul-ministru britanic (David) Cameron despre esecul multiculturalismului” (vezi Arhiva Lacasuri Ortodoxe).

Reuniunea Comisiei, de la Paris, a fost initiata de catre Fundatia pentru intelegere Interetnica (FFEU), cu sediul la New York, de Consiliul Mondial Musulman pentru Relatii Interreligioase (WCMIR) si de Congresul Mondial Evreiesc (WJC).

Ea s-a inscris, afirma comunicatul, in continuarea primei reuniuni anuale a liderilor musulmani si evrei europeni, care a avut loc la Bruxelles in decembrie anul trecut.

Membrii Comitetului – printre care lideri ai comunitatii din Belgia, Marea Britanie, Franta, Germania, Italia, Olanda, Elvetia si Statele Unite – au anuntat ca vor lansa o serie de evenimente publice in capitalele europene , in data de 9 mai 2011, Ziua Europei.

Ele isi exprima "teama fata de ascensiunea partidelor extremiste si xenofobe in Europa" si au declarat ca "este total inacceptabil" faptul ca multe dintre aceste partide au fost acceptate in mod tacit ca parteneri in guvernele de coalitie.

"Orice atac impotriva unuia este un atac impotriva noastra a tuturor", au avertizat ei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.