O a doua moschee in Sofia. Manifestari impotriva musulmanilor

moschee in sofiaPartidul etnic Bulgar, Miscarea pentru Drepturi si Libertati, isi doreste o a doua moschee construita in capitala.

Solicitarea a fost depusa la Primaria orasului Sofia, in urma cu cateva zile, de catre presedintele adjunct al Parlamentului, Luitvii Mestan.

"Veti auzi din partea noastra cuvinte frumoase despre primarita Iordanka Fandankova, numai dupa ce vor fi lansate procedurile de constructie ale unui al doilea loc de rugaciune musulman – informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe, citand fragmente dintr-o serie de articole postate in aceste zile de serviciul de presa bulgar Novinite.

Acest lucru va rezolva problema rugaciunii acestor oameni, pe trotuarele orasului. Nu intelegem cum este posibil sa iei decizia de a te opune construirii unei a doua moschei, sau cum sa te opui dreptului de a protesta pentru libertatile religioase, a spus Mestan.

In data de 20 mai 2011, suporterii de extrema-dreapta, ai partidului nationalist Ataka, condus de presedintele Volen Siderov, “au socat Bulgaria”, printr-un mars de protest impotriva utilizarii difuzoarelor de catre moscheea din centrul Sofiei, activistii Ataka atacandu-i pe musulmanii care se rugau in fata moscheei si incendiindu-le covoarele pentru rugaciune.

"Acest lucru nu are precedent in istoria oricarei alte tari. Chiar regimurile totalitare nu au permis astfel de incidente grave. Pentru noi, aceasta incendiere, este egala cu o incercare de destabilizare a pacii etnice in Bulgaria", a declarat Mestan.

Siderov mai formulase in data de 20 mai 2011 si alte amenintari, mai dure, afirmand ca “va aduce data viitoare mai multe mii de oameni, mai bine dotati, incat sa-i poata ataca si pe politisti, mai informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.