Vaticanul constrans sa-si intareasca securitatea in jurul Papei

Vaticanul intareste securitatea in jurul Papei - Adam Gadahn Yahiye Vaticanul intareste securitatea in jurul Papei
Un purtator de cuvant al Al-Qaida, Adam Gadahn, a lansat un apel catre celulele sale teroriste, de atac impotriva liderilor mondiali cu protectie redusa.

El a amintit ca, in timpul Messei de la miezul noptii, in 24 decembrie 2009, oficiata in Bazilica Sf. Petru, un dezechilibrat a reusit sa treaca de cordonul de securitate, atacandu-l pe Papa Benedict al XVI-lea, informeaza LONews.

Dupa acest episod, spatiul parcurs de Papa in naosul Bazilicii Vaticanului, la inceputul festivitatilor, a fost extins. Jandarmii Papei si Garda elvetiana si-au sporit atentia asupra multimii, in cautarea potentialilor scandalagii.

Cu toate acestea, responsabilii cu securitatea Papei au refuzat intotdeauna sa il tina pe Papa Benedict al XVI-lea intr-un "cerc strans”, care l-ar fi instrainat in mod nejustificat de miile de pelerini care vin la Roma sa-l intalneasca, sau in timpul calatoriilor sale in strainatate, mai informeaza LONews.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.