O delegatie a Ministerului Chinez al Cultelor surprinsa… aprinzand lumanari in manastirile ortodoxe din Sankt Petersburg

delegatie ministerul chinez culte in sankt petersburg 2011O delegatie a Administratiei Chineze de Stat pe Probleme Religioase a vizitat Academia Teologica din Sankt Petersburg, in timpul sederii lor in aceasta localitate, in perioada 10-13 iunie 2011. Vizita a avut loc cu binecuvantarea Patriarhului Kirill al Moscovei si al intregii Rusii, si la invitatia Consiliului pentru Cooperare cu Asociatiile Religioase de pe linga Presedintia Rusiei, informeaza Serviciul special de presa LONews, prin Adamska Dionisii.

Delegatia a fost condusa de Directorul Adjunct al Administratiei Chineze De Stat pe Probleme Religioase, Jang Lbin. Ea a fost insotita de D. Petrovschii, din partea Departamentului Patriarhiei Moscovei pentru Relatii Externe.

Episcopul Ambrozie de Gacina, rector al Academiei Teologice Sankt Petersburg, le-a pregatit vizitatorilor chinezi o primire calduroasa. La reuniune au mai participat, de asemenea, Protopopul Chiril Copeichin, Secretar al Consiliului Stiintific si Protopopul Vladimir Hulap, prorector pe probleme academice, informeaza Serviciul special de presa LONews.

In cadrul dialogului, o gama larga de aspecte de interes comun a fost discutata, inclusiv posibilitatea instruirii studentilor chinezi din Sankt-Petersburg la Academia Teologica Ortodoxa.

Delegatia chineza a devenit familiarizata cu viata scolii teologice, a vizitat expozitia Muzeului Petersburg, biserica academica renovata, catedra profesorilor si biblioteca.

delegatie ministerul chinez culte in sankt petersburg 2011

Oaspetii de onoare au stat “trei zile in Sankt Petersburg, efectuand si o vizita la Ermitaj, vizitand Catedralele Sfantul Isac si Kazan, Biserica “pe Sange” a Mantuitorului (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), Manastirea Alexander Nevski – mai informeaza Serviciul special de presa LONews.

(FOTO) Conferinta despre Filosofia Rusa in Beijing

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.