Turcii si azerii americani se opun actiunii SUA, prin care i se cere Turciei sa acorde privilegii speciale Patriarhiei Ecumenice

Tomris Azeri - presedintele comunitatii azere din AmericTurcii si azerii americani se opun interventiei Statelor Unite in afacerile religioase din Turcia

Turcii americani si azeri au pornit o noua campanie de protejare a drepturilor Turciei, conform unui raport al unui corespondent APA in Washington DC, pentru publicatia Diaspora Azera, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Rezolutia Senatului American a introdus pe 24 mai in Congresul SUA cerea Turciei acordarea de privilegii speciale internationale Patriarhiei Ecumenice din Istanbul, “ocolind Constitutia si legile seculare ale tarii respective”, avertizeaza acestia (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Rezolutia ar contrazice principiile fondatoare si Constitutia Statelor Unite, afirma acestia, prin “amestec in treburile suverane religioase ale unei tari straine”.

Americanii turci si azeri mai fac un apel, in acelasi timp, catre toti prietenii si sustinatorii acestei actiuni sa se alature campaniei, mai informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.