Islamisti si crestini – participare la o Messa comuna, dupa o zi de post, in Siria

islamisti si crestini la o Messa comuna in SiriaDenominatiunile islamice si crestine din Siria au luat parte joi, 23 iunie 2011, la o Messa (Sfanta Liturghie comuna) in Biserica Sfanta Cruce, dupa o zi de post, conform unui anunt facut de episcopii crestini din Damasc. Acestea s-au rugat pentru protejarea Siriei in fata tuturor conspiratiilor, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Reprezentantul Romano-catoliclor, Luck-Huri, a declarat: “Toate religiile ceresti predica prietenia, toleranta si combaterea raului. Acest lucru dovedeste ca religia ne uneste si ne apropie”.

La randul sau, Episcopul Anton Dira, din Biserica Maronita, a declarat ca religiile ceresti sunt reprezentate de valori de prietenie, toleranta, egalitate, transparenta, dreptate sociala si respect personal, astfel incat “soarele libertatii sa rasara peste intunericul coruptiei, sectarismulului si evenimentelor actuale din Siria”.

Un numar de cetateni, dintre cei care au participat la Messa, a subliniat faptul ca Siria are acum nevoie, mai mult decat oricand inainte, de unitate nationala, ca exemplu semnificativ pentru coexistenta si toleranta.

in acelasi timp, Comunitatea Antiohiana romano-ortodoxa din Liban a facut si ea apel la angajarea in rezolvarea problemelor nationale, prin crearea de organizatii economice, educationale si civile, in beneficiul public.

Comunitatea spera ca Siria sa ajunga la reformele la care viseaza si sa continue rolul sau activ pe arena regionala, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.